Experts i pares es reuneixen a Sant Cugat per donar a conèixer el Trastorn pel dèficit d'Atenció


  • Comparteix:

Sensibilitzar la població sobre el Trastorn pel Dèficit d'Atenció i explicar-ne els símptomes que permeten detectar-lo han estat els principals objectius de la jornada que s'ha fet aquest cap de setmana a la nostra ciutat. Pares i mares, professors i experts han pogut donar a conèixer millor aquest trastorn que afecta entre el 5 i el 7% de nens i nenes de Catalunya.

L'objectiu de la xerrada, que s'ha fet a la Casa de Cultura, ha estat donar a conèixer aquest trastorn i els seus símptomes, per tal de facilitar la seva detecció el més aviat possible. Els experts han destacat que amb el tractament adequat es pot aconseguir que un percentatge elevat dels afectats no es vegin abocats al fracàs escolar i puguin relacionar-se amb l’entorn amb normalitat.

I és que la incapacitat de concentrar-se és el símptoma més evident del TDH, el Trastorn pel Dèficit d'Atenció. Tot i que no es tracta d'un trastorn massa conegut, els experts alerten que és més comú del que sembla: es calcula que entre un 5 i un 7 per cent dels menors de Catalunya estan afectats per aquest trastorn. És a dir que a cada aula hi pot haver dos o tres nens afectats pel TDH. El trastorn, que es comença a detectar als quatre anys, pot comportar o no hiperactivitat. Sílvia Nogué, psicòloga clínica de Sabadell, ho explica.

silvia nogué

Bàsicament hi ha dos tipus de perfil: aquells nens que manifesten hiperactivitat i els que manifesten manca d'atenció. Ara bé, també hi ha un perfil en què es combinen ambdós símptomes


En l'adolescència, els casos que no han estat tractats poden derivar en una actitud de poc interès i un baix rendiment escolar. Per aquest motiu Joan Recasens, primer tinent d’alcalde, ha insistit en la importància de les jornades i en la necessitat d’informar i col·laborar. L’escoltem.

Joan Recasens

El suport de l'ajuntament a accions com aquestes, que un dels objectius que tenen és donar consell i ajudar a difondre un trastorn com aquest que afecta a un percentatge elevat dels nens i les nenes, hi serà sempre; com no podria ser d'una altra manera.


En el mateix sentit s'ha expressat Sílvia Nogué, que ha aconsellat als responsables de menors que creguin que puguin patir algun tipus d’alteració relacionada amb la hiperactivitat o la manca de concentració, que es posin en mans de professionals el més aviat possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.