Plataforma única, prioritat per als vianants i espais d'esbarjo: així serà l'avinguda Baixador

El projecte costarà uns cinc milions d'euros, el 56% dels quals pagaran els veïns, i podria estar enllestit l'estiu de 2024


  • Comparteix:

Imatge renderitzada del projecte de la urbanització / Foto: EMD Valldoreix

Imatge renderitzada del projecte de la urbanització / Foto: EMD Valldoreix

Els veïns de l'avinguda Baixador, a Valldoreix, ja coneixen els detalls del projecte d'urbanització de la via (entre la riera de la Guinardera i el passeig de la Mariscota): plataforma única i ús preferent per a vianants, amb espais pensats per a l'esbarjo. Els vehicles no podran superar la velocitat de 20 quilòmetres per hora i l'eix viari serà discontinu per evitar que sigui una via de pas; de fet, s'hi habilitaran 48 places d'aparcament distribuïdes discontínuament. També s'instal·laran plataformes elevades a les cruïlles.

"Des de sempre hem dit que això no seria una via ràpida", ha explicat a Cugat Mèdia el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig. "El que demanem tots és tenir una avinguda Baixador com cal, després de 100 anys suportant les línies d'alta tensió", subratlla.

El pressupost dels treballs serà finalment de 5 milions d'euros, dels quals el 56% assumiran els propietaris de la via, a través de contribucions especials, i la resta anirà a càrrec de les administracions. Les obres duraran 15 mesos i, si els tràmits urbanístics avancen favorablement, amb l'aprovació inicial del projecte abans que acabi març, està previst que estigui enllestides durant l'estiu de 2024.

Tot plegat ho han donat a conèixer l'EMD de Valldoreix i l'Ajuntament de Sant Cugat als veïns de la zona en tres reunions aquesta setmana. Amb les obres també s'habilitaran espais verds i s'hi plantaran uns 300 arbres i vegetació mediterrània, que es mantindran amb sistemes de reg automatitzats i telegestionats. Amb els treballs també se soterrarà la xarxa elèctrica de baixa tensió i de telecomunicacions i es renovarà una part de la xarxa d'aigua potable; són aquestes actuacions, de fet, les que ocupen bona part del pressupost.

Els propietaris, uns 90, podran fer el pagament de la seva part en tres terminis, encara que la despesa es podrà ajornar fins a cinc anys.

El projecte d'urbanització és una reivindicació històrica del veïnat. El president de l'EMD, Josep Puig, explica que almenys ha dedicat 10 anys a treballar perquè tiri endavant i admet que en alguna ocasió el projecte va estar "a punt de caure". Ara, a l'espera que se superin els tràmits urbanístics, es veu per fi la llum al final del túnel.


Consulta aquí els detalls del projecte




Josep Puig

Porto 10 anys i des del primer estic totalment implicat. No ha estat fàcil, hi ha hagut moments fins i tot en què el projecte va estar a punt de caure.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.