Sant Cugat commemora el 45è aniversari de la fundació de la República Àrab Sahrauí Democràtica

L'alcaldessa, Mireia Ingla, i el fotògraf Bernat Millet han estat presents l'acte en suport al poble nord-africà


  • Comparteix:

Moment de l'acte commemoratiu / Foto: Cugat Mèdia

Moment de l'acte commemoratiu / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament de Sant Cugat, adherit a la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS), ha organitzat l'acte de commemoració del 45è aniversari de la fundació de la República Àrab Sahrauí Democràtica. Amb l'acte, la ciutat ha mostrat el seu suport als refugiats i al poble castigat per la invasió marroquina posterior a la creació de l'estat.

La presidenta de la CCAPS, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla; i el fotògraf santcugatenc Bernat Millet, han fet un seguit de parlaments en suport al poble Sahrauí. L'acte ha conclòs amb una exposició i explicació per part de les seves fotografies del Sàhara Occidental.

Sant Cugat té un vincle des de fa anys amb el poble Sahrauí, i la solidaritat santcugatenca s'ha anat reiterant al llarg dels anys. Sant Cugat pren partit i es posiciona políticament per a la resolució del conflicte i realitza actes com el d'avui. Ingla ha dit que també és una feina de les institucions polítiques fer visible injustícia com aquesta. A més, l'Ajuntament impulsa iniciatives que acullen refugiats del Sàhara i treballa amb entitats ajuden a la integració dels refugiats a la ciutat.

"Hi ha mig món que pateix cada dia per la seva llibertat, per la seva dignitat i els drets més elementals", ha assegurat l'alcaldessa i remarca la importància que, "l'altra part del món", els que tenen "la sort de viure en unes altres circumstàncies", els han d'ajudar i "denunciar" aquesta situació política. Ingla està convençuda que, "si la comunitat internacional remés alhora, moltíssimes coses en aquest món no passarien", entre les quals, remarca, "aquesta situació del poble Sahrauí".




Mireia Ingla

Hi ha mig món que pateix cada dia per la seva llibertat, per la seva dignitat i els drets més elementals. I hi ha una altra part del món, els que tenim la sort de viure en unes altres circumstàncies i, per tant, amb molta més capacitat i recursos. Els hem d'ajudar en aquest mentrestant i denunciar aquesta situació política. Si la comunitat internacional remés alhora hi ha moltíssimes coses en aquest món que no passarien, entre les quales aquesta situació del poble Sahrauí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.