El Bar Catalunya, el més antic de Sant Cugat, abaixa la persiana

Els responsables han començat a buidar el local per ordre judicial


  • Comparteix:

Imatge del Bar Catalunya tancat / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Imatge del Bar Catalunya tancat / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

El mític Bar Catalunya, el més antic de Sant Cugat, tanca. L'establiment fa dies que té la persiana baixada, però ja no tornarà a obrir i els fins ara responsables del negoci han començat a buidar-lo per requeriment judicial després d'un litigi amb la propietat que dura més de set anys, segons han explicat Cugat Mèdia. L'espai afronta ara el seu futur. Sobre la taula, la intenció de la propietat de construir-hi pisos i la voluntat del consistori de preservar-hi el conjunt arquitectònic.

O com a mínim així ho va decidir el ple municipal, que el juliol passat va aprovar per unanimitat iniciar els treballs per a l'estudi dels canvis de planejament necessaris per protegir aquest emplaçament i el conjunt arquitectònic i urbà on s'integra.

Amb aquest acord, el consistori donava resposta a dues peticions de llicència per a l'enderroc i construcció d'obra nova en aquesta parcel·la. De moment, i a l'espera dels resultats d'aquests treballs, les llicències en aquest àmbit estan suspeses.

Segons va explicar el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, durant el ple, la intenció de l'estudi és buscar una modificació del planejament que serveixi per aconseguir un millor encaix de l'edificabilitat dins de la parcel·la. Això permetria mantenir l'espai amb valor patrimonial, el qual, segons es fa constar a l'informe patrimonial, és una 'interessant mostra d'arquitectura racionalista dels anys 30, pràcticament l'única que queda al municipi i sense modificacions substancials'.

La història del Bar Catalunya
El Bar Catalunya forma part del paisatge de la plaça de Lluís Millet, davant l'estació, des de gener del 1936, any en què van finalitzar les obres de construcció. Neix del vell 'merendero' a l'aire lliure de la finca dels Català, just davant de l'estació de ferrocarrils, llavors als afores de Sant Cugat.

En els seus anys inicials, el Bar Catalunya s'omplia de soldats franquistes i alemanys. Més endavant, la postguerra porta al local un període d'esplendor i l'ambient familiar que el caracteritzarà fins ara. Així, el Bar Catalunya passa a ser un lloc de reunió i trobada per a molts veïns que ha perdurat.

La decoració del local també l'ha convertit en un escenari d'anuncis publicitaris i pel·lícules.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.