Sant Cugat comença la celebració 'limitada' d'un Sant Medir sense Aplec

La revetlla ha servit per canviar el mocador de la Marieta, confeccionat per Les Noies de Sant Cugat per als Geganters


  • Comparteix:

Tret de sortida als actes de celebració del Sant Medir més atípic i 'especial' des de la Guerra Civil espanyola, l'última vegada que, com enguany, s'havia suspès el tradicional Aplec al voltant de l'Ermita. La pandèmia de la Covid-19 ha obligat a modificar els actes també de la revetlla de Sant Medir, que s'han reduït a una trobada entre la colla gegantera i el grup de puntaires Les Noies de Sant Cugat, de la Unió, per canviar el mocador de la mà de la Marieta i a una recepció institucional a membres de la Penya Regalèssia, que obriran l'ermita aquest dimecres per a la gent que la vulgui visitar.

"No serà un Sant Medir normal", ha reconegut l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha qualificat de "decisió molt dolorosa" la d'haver de cancel·lar l'aplec. Ingla ha assistit també al canvi de mocador de la Marieta, que ha renovat el que duia a la mà des del 2002 i que també havien confeccionat les puntaires de Les Noies de Sant Cugat. Una de les seves membres, Lluïsa Ansoleaga, s'ha mostrat orgullosa d'haver pogut tornar a col·laborar amb els Geganters, mentre que el president de la colla, Ferran Ballester, ha agraït la feina de les puntaires. Ballester ha lamentat no poder fer l'aplec i ha explicat que tant la colla gegantera com altres entitats de cultura popular estan "aprofitant" la pandèmia per fer més treball intern.

Després, tant l'alcaldessa com altres representants polítics de l'Ajuntament han participat d'un breu acte institucional amb membres de la Penya Regalèssia en què s'ha estrenat l'animació de l''Auca de l'Aplec de Sant Medir (o les faves que van florir)', feta per a l'ocasió i basada en l'obra de 1977 de l'estudi de grafisme santcugatenc Traç, format per Joan Tortosa, Carles Martínez i Ramon Tubau. El vídeo es pot veure obertament al canal de Youtube de l'Ajuntament.



Aquest Sant Medir no hi haurà aplec i, de fet, des de l'Ajuntament fan una crida perquè la gent no vagi fins l'ermita. Malgrat això, estarà oberta per als qui la vulguin visitar i també es manté la missa, a les vuit del vespre, i el concert, una hora més tard, a l'Església del Monestir. Tot plegat per mantenir l'essència de la celebració malgrat les circumstàncies de la pandèmia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.