Sant Cugat vol passar de 40 a 52 quilòmetres de carrils bici en dos anys

Consulta el mapa dels carrils bici actuals i els que ha projectat l'Ajuntament


  • Comparteix:

L'Ajuntament vol fomentar la mobilitat sostenible / Foto: Localpres

L'Ajuntament vol fomentar la mobilitat sostenible / Foto: Localpres

Caminar cap a la mobilitat sostenible és un dels objectius de l'equip de govern. Per això, una de les accions que l'Ajuntament vol dur a terme és ampliar la xarxa ciclable de Sant Cugat. Actualment, la ciutat compta amb uns 40 quilòmetres de carrils bici i l'objectiu és ampliar-ho fins als 52, com ha explicat a Cugat Mèdia el regidor de Seguretat Urbana i Mobilitat, José Gallardo. Segons el regidor, els tòtems que comptabilitzen el pas de bicicletes ubicats al Camí de Can Gantxet i a la Rambla del Celler, demostren que l'ús d'aquest transport ha augmentat un 30% després del confinament domiciliari del 2020 a causa de la pandèmia.

El projecte per ampliar la xarxa ciclable de Sant Cugat ja fa temps que està en marxa. Començant, per exemple, amb l'aplicació de l'Anella de Mobilitat Verda, que va suposar un creixement d'1,2 quilòmetres de carrils bici, i que es vol ampliar i connectar amb els barris perifèrics. En aquest sentit, el regidor de Seguretat Urbana i Mobilitat, José Gallardo, ha assegurat que la intenció és "crear una aranya al voltant de l'Anella Verda" i fomentar que "la gent es pugui moure de manera més sostenible".

Gallardo ha especificat que ja han parlat amb l'EMD de Valldoreix per, de cara a l'estiu, connectar l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sant Cugat amb la plaça de Can Cadena. Així, l'Anella Verda passaria pel carrer de l'Andana a través del carrer de Safareig i arribaria fins a l'estació de Valldoreix. D'altra banda, també es preveu connectar la xarxa amb Mira-sol, passant pel Parc Central, el carrer de Josep Irla, el carrer de Pompeu Fabra i vincular-lo, finalment, al carril bici que ja existeix a la zona.

Consulta el mapa de la xarxa ciclable



Projectes de nous carrils bici en marxa
El 2020, l'Ajuntament ja va aprovar la creació de nous itineraris ciclables al barri de Mira-sol i a l'avinguda de Rius i Taulet per un import de 300.000 euros. D'altra banda, l'equip de govern també va donar llum verda als projectes de carrils bici entre els barris de Can Magí i Coll Favà i connectaran les escoles Joan Maragall, Ciutat d'Alba i Gerbert d'Orlhac amb la xarxa pedalable, amb una despesa de 464.209 euros.

Nous tòtems per comptabilitzar bicicletes
El regidor José Gallardo també ha dit a Cugat Mèdia que l'Ajuntament està treballant per aconseguir dos tòtems nous que s'instal·laran a l'anella verda i a un dels punts que connecti amb els barris. D'aquesta manera, Sant Cugat passarà a disposar de quatre comptadors de bicicletes i permetrà a l'administració conèixer l'ús de la xarxa pedalable.

Actualment, hi ha un tòtem a la Rambla del Celler i un al Camí de Can Gantxet. En aquests dos punts, remarca Gallardo, el pas de bicicletes ha incrementat un 30%. Una realitat en la qual la pandèmia ha tingut molt a veure, ja que ha ajudat que "la gent es conscienciï més i augmenti la mobilitat sostenible", la qual "ha arribat per quedar-se", confirma el regidor. Per això, posa èmfasi en la importància de "potenciar-la", amb l'ampliació de la xarxa ciclable, i "predicar amb l'exemple" amb l'ús de la bicicleta per part de Policia Local o altres agents de l'administració.






José Gallardo

És connectar els barris amb els carrils ja existents amb tot el centre de la ciutat. Que la gent es pugui moure de manera més sostenible, no només del centre, sinó també dels barris perifèrics, començant per Valldoreix i Mira-sol i altres barris que ja estan connectats. Intentar crear aquesta aranya al voltant de l'Anella Verda.

José Gallardo

La pandèmia ha fet que la gent es conscienciï més i augmenti la mobilitat sostenible, ha arribat per quedar-se i hem de potenciar-la i predicar amb l'exemple amb policies. Si crees infraestructura, la gent la utilitzarà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.