Els serveis mínims per la vaga general del 8-M, condicionats per la pandèmia

Cugat Mèdia farà un seguiment informatiu de la jornada a la ciutat


  • Comparteix:

Els transports públics incrementen els seus serveis mínims per garantir les mesures de seguretat de la covid / Foto: FGC

Els transports públics incrementen els seus serveis mínims per garantir les mesures de seguretat de la covid / Foto: FGC

Les mesures excepcionals per fer front a la pandèmia de la covid obliguen a incrementar de forma substancial els serveis mínims, per garantir, així, la salut de la ciutadania i evitar els possibles contagis. Tot i això, la vaga general amb motiu del Dia Internacional de la Dona es manté i la Generalitat ja ha emès l'edicte amb els serveis essencials al país. Cugat Mèdia, com a mitjà de comunicació públic del país, oferirà tota la informació que passi aquell dia i farà un seguiment de la jornada que es podrà consultar a través del web i de les xarxes socials.


Transport
Els FGC i Renfe oferiran serveis mínims del 85% durant tot el dia. El mateix passa amb la resta transports urbans i interurbans, com l'autobús.

Salut
Les urgències i unitats especials mantindran el servei normal i es garantiran els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital. L'activitat quirúrgica inajornable derivada de l'atenció urgent s'oferirà amb servei normal. En el cas de l'assistència extrahospitalària es garantirà l'assistència urgent amb la plantilla i horari habitual de cada centre. Aquest servei es prestarà amb un 25% de la plantilla.

Pel que fa al servei de transport sanitari, s'atendran les urgències, proves urgents i tractaments oncològics, de diàlisi i d'oxigenoteràpia. Les farmàcies de guàrdia oferiran el servei habitual dels diumenges.

Respecte a la campanya de vacunació de la covid, es garanteix el normal funcionament dels equips especialitzats, donada la necessitat urgent de salut pública de vacunar al major nombre de persones en el menor temps possible, així com pel que fa a la caducitat dels vials de vacunació.

Assistència i serveis socials
Es mantindrà l'horari habitual del cap de setmana en els menjadors socials. Pel que fa a l'ajuda a domicili, s'oferiran serveis urgents, necessaris i inajornables. Respecte a les residències per a gent amb disminució i gent gran es mantindrà el servei habitual dels dies festius. La vaga no afectarà les comunitats infantils i juvenils.

Als centres d'atenció especial hi haurà el personal necessari per garantir els mateixos serveis d'un festiu. En el cas dels centres de dia, hi haurà el servei habitual al servei de restauració i del 50% en la resta de serveis. El servei de teleassistència no es veurà afectat per la vaga.

Informació
Cugat Mèdia i els mitjans de comunicació públics del país oferiran la informació necessària en cas que es produeixi una emergència per a la població.

Serveis funeraris
El servei de recollida de difunts fins a les sales de refrigeració estarà al 85%.

Personal de l'administració pública
En el cas dels serveis d'emergències es garanteix el personal necessari i imprescindible.

CONSULTA AQUÍ L'EDICTE DE LA GENERALITAT


L'Ajuntament de Sant Cugat també ha decretat serveis mínims.
Serveis municipals
  • Un auxiliar de suport logístic (conserge) a cada un dels següents edificis educatius: Escola Catalunya, Escola Collserola, Escola Gerbert d'Orlhac, Escola Joan Maragall, Escola l'Olivera, Escola Ciutat d'Alba, Escola La Floresta, Escola Pi d'en Xandri, Escola Pins del Vallès, Escola Turó de Can Mates i Escola La Mirada
  • Un auxiliar de suport logístic a la Casa Mònaco al matí
  • Dos auxiliars de suport logístic (en diferent torn) a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater
  • Un auxiliar de suport logístic a la Casal Cultural de Mira-sol, un auxiliar de suport logístic al Casino de La Floresta a la tarda; un auxiliar de suport logístic al Centre Sociosanitari la Floresta a la tarda; un auxiliar de suport logístic Casal Centre Cívic de Les Planes a la tarda; dos auxiliars de suport logístic a la Casa de Cultura en diferent torn; un a uxiliar de suport logístic a la Masia Torreblanca al matí
  • Dos auxiliars de suport logístic en diferent torn a la consergeria de l'Ajuntament, una recepcionista, un gestor de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), un oficial de la Brigada Municipal, un tècnic de Proteccció Civil, un tècnic d'informàtica i un arquitecte de Terriori


  • Transport
    Els serveis mínims garanteixen el 50% del servei habitual dels autobusos urbans. També es garantirà, com a mínim, un desplaçament complert d'anada i tornada a cada una de les línies. Seguint aquest decret, els serveis essencials a les línies d'autobús urbà de Sant Cugat queden de la següent manera:
    Línies afectades
  • L-1 cada 40 minuts
  • L2A i L2B cada 60 minuts
  • L-7A cada 60 minuts
  • L-8 i L-9 cada 60 minuts
  • Bus Park and Ride cada 20 minuts


  • Línies amb horari normal
    Els autobusos urbans que mantindran el mateix horari aquest dilluns són:
  • Les línies L-3, L-4, L-5, L-7B, L-7C, L-10 i L-11
  • Els reforços escolars amb servei normal
  • El transport a demanda Can Barata
  • La R-9 Guinardera


  • Centres educatius municipals
  • Escola Municipal de Música i Conservatori: una persona de l'equip directiu i 1/3 de la plantilla
  • Professorat PFI/PTT: una persona de l'equip
  • Escola Municipal d'Art i Disseny: una persona de l'equip directiu i 1/3 de la plantilla
  • Taller Triangle: un/a coordinador/a i 1/3 de la plantilla
  • Escoles bressol municipals:
  • - Director/a de les escoles bressol
    - Directors/es de cada centre
    - 1/3 de la plantilla: Gargot, Cavall Fort, Tricicle i Montserrat (dos educadors/es), i La Mimosa, El Niu i El Molí (un educador/a).







    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.