El veïnat de Baixador es planteja la via legal per reduir els costos de les obres

El 90% dels membres de l'AAVV vol que s'asfalti l'avinguda, però el 94% no està d'acord amb el cost


  • Comparteix:

Imatge del projecte d'urbanització de l'avinguda Baixador / Foto: EMD Valldoreix

Imatge del projecte d'urbanització de l'avinguda Baixador / Foto: EMD Valldoreix

L'Associació de Veïns (AAVV) de Baixador ha realitzat una enquesta als seus membres per veure com procedir en els desacords sobre la urbanització de l'avinguda Baixador. El 85% dels enquestats està conforme amb l'asfalt de l'avinguda, tot i que molts d'ells prefereixen una obra més senzilla. A més, gairebé el 95% dels veïns vol reduir o eliminar el cost corresponent als propietaris, encara que això allargui el procés. Finalment, prop del 90% estarien disposats a assumir els costos derivats de participar en una demanda conjunta per aconseguir un acord més favorable per a ells amb l'Ajuntament.

El president de l'AAVV de Baixador, Sergi López, ha explicat a Cugat Mèdia que des de l'associació s'ha realitzat l'enquesta per "prendre el pols als veïns per saber què volen". López considera que els costos "s'allunyen bastant del que és raonable" i destaca que, com mostra l'enquesta, "estem disposats a definir una estratègia legal. Dependrà del tarannà de l'administració, però hem d'estar preparats per si no entren en raó". Concretament, ell mateix hauria de pagar uns 43.000 euros i assegura que altres veïns "arriben als 70 o 100 mil euros".

López també ha volgut posar èmfasi en el fet que l'AAVV ja compta amb 52 unitats familiars, el que suposa més del 60% del total dels veïns afectats per la urbanització de l'avinguda. "Hem doblat amb escreix el nombre d'associats, perquè els veïns estan amoïnats pels costos del projecte que vam rebre", ha declarat.

Desvincular la concessió de les llicències particulars de l'inici de la urbanització

Un altre dels temes que preocupa a López és l'aturada en la concessió de llicències d'obra que l'afecta a ell i a quatre veïns més. Segons ell, els tècnics de l'EMD han fet una interpretació errònia de la llei, ja que tracten el cas com a llicència simultània, tot i que aquesta consideració es fa "quan un promotor ha de fer cinc cases a una mateixa zona i per poder fer-ho se li exigeix que construeixi la carretera que arriba fins a les cases". En canvi, López explica que "nosaltres individualment som promotors de cadascuna de les nostres cases i l'administració és promotora del carrer". No obstant això, l'EMD assegura que no pot donar les llicències als particulars fins que no s'iniciïn les obres de l'avinguda, que ara mateix estan datades a 2023, "i a ningú se li escapa que tot plegat es pot endarrerir anys", lamenta López.



Resultats de l'enquesta de l'AAVV Baixador







Sergi Lopez

Fins i tot, com haureu pogut veure, si cal, estem disposats a anar definint una estratègia legal. Dependrà també del tarannà de l'administració, però volem estar ja preparats per saber cap on hem de tirar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.