Declarat un episodi ambiental per alta contaminació per partícules

L'episodi, que afecta tota Catalunya, el provoca la presència de pols africana i no implica restriccions de mobilitat


  • Comparteix:

L'episodi no implica restriccions de la mobilitat / Foto: Cugat Mèdia

L'episodi no implica restriccions de la mobilitat / Foto: Cugat Mèdia

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic ha declarat aquest dissabte un episodi ambiental per alta contaminació de l'aire pel contaminant PM10, a causa de la presència de pols africana. Els nivells de partícules són alts a tot el país i, tot i que no implica restriccions de trànsit, es recomana a la ciutadania reduir les emissions, per exemple amb menys desplaçaments amb vehicle privat, i moderar l'activitat física a l'aire lliure, especialment la de persones amb malalties respiratòries i cardiovasculars. Sí que hi ha restriccions a les obres del municipi, que quedaran aturades mentre duri l'episodi.

Segons la resolució de la Generalitat, la mitjana diària dels nivells de partícules en suspensió (PM10) durant aquest dilluns han estat superiors a 50 micrograms per metre cúbic en 27 estacions de mesurament i superiors a 50 en 27 estacions. La previsió de les properes 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats i es podria superar el valor diari de 50 micrograms per metre cúbic, ja que es preveu que la intrusió de pols africana del Sàhara persistirà i les condicions de dispersió no milloraran.

RECOMANACIONS
  • Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.
  • Utilitzar el transport públic en la mesura del possible.
  • Reduir els desplaçaments amb vehicle privat. Si és possible, treballar a distància, variar l'horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar més a prop de casa, etc i compartir cotxe.
  • Realitzar una conducció eficient. Arrencades suaus, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc.
  • En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que produeixi les emissions més baixes.
  • Regular la climatització de les llars.
  • Assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils en el cas que encara estiguin engegades.
  • Limitar la crema de rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.