Les agències de viatge de Sant Cugat: 'Estem tancats perquè el moviment és zero; la gent té por'

Cugat Mèdia parla amb un dels sectors més oblidats de la pandèmia


  • Comparteix:

L'agència de viatges Ussía Tours està tancada des del 14 de març de 2020 / Foto: Cugat Mèdia

L'agència de viatges Ussía Tours està tancada des del 14 de març de 2020 / Foto: Cugat Mèdia

Per Setmana Santa no es podrà sortir de Catalunya i, de fet, fins aquesta mateixa setmana no es podia sortir ni de la comarca. Les restriccions de mobilitat des de fa gairebé un any han provocat que la majoria d'agències de viatges hagin hagut de tancar i presentar un ERTO. La restauració, la cultura, l'educació i el comerç són alguns dels sectors més perjudicats pels efectes de la pandèmia, però aquest sector s'ha sentit 'abandonat' per les administracions. Cugat Mèdia ha parlat amb algunes agències de Sant Cugat sobre la seva situació.

En el cas d'Ussía Tours, van abaixar la persiana fa més d'un any, el mateix 14 de març de 2020, quan es va declarar l'estat d'alarma. A partir d'aquí, cancel·lacions de reserves i devolucions de diners a la clientela. Ho ha explicat el propietari de l'agència, Ramon Ussía, que ha xifrat la davallada de la facturació el 2020 en un 90%. I això que l'any "va començar molt bé", amb moltes reserves, un fet que també assegura el delegat de Viatges El Corte Inglés a Sant Cugat, Guerau Cabeza.

L'agència Viatges El Corte Inglés està tancada des de l'octubre de 2020 / Foto: Cugat Mèdia
L'agència Viatges El Corte Inglés està tancada des de l'octubre de 2020 / Foto: Cugat Mèdia

Tant Ussía com Cabeza apel·len a la vacunació massiva de la població per poder tornar a obrir. Ussía pronostica una facturació d'entre el 20 i el 25% per a aquest estiu, respecte a un estiu pre-Covid, mentre que des de Viatges El Corte Inglés estan "a l'expectativa" per poder-lo "mig salvar". La Setmana Santa, tot i que les reserves han pujat principalment en cases rurals i allotjaments a l'interior, ja no la compten les agències amb qui ha pogut parlar Cugat Mèdia. Viatges El Corte Inglés a Sant Cugat està tancada des de l'octubre de l'any passat i el seu responsable espera que, "una vegada passi la por, la gent tindrà ganes de tornar a sortir".

Tots dos lamenten les escasses ajudes per part de les administracions tot i que, de moment "aguanten" i esperen que la crisi sanitària se solucioni aviat perquè es pugui tornar a viatjar.




Ramon Ussía

El percentatge que es preveu de facturació a l'estiu és d'entre un 20 i un 25% d'un estiu pre-Covid. Hi haurà molts hotels que no obriran, perquè no poden cobrir despeses. És greu.

Guerau Cabeza

L'inici del 2020 va ser espectacular, molt bo, moltes reserves, tenia molt bona pinta. Però mica en mica se'n va anar en orris amb la pandèmia. I pel 2021 estem a l'expectativa. A veure si es van obrint països i avança la vacunació i podem mig salvar l'estiu. La Setmana Santa ja et dic que no.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.