Un Escape Room virtual amb segell santcugatenc per desactivar el 'pilot automàtic' de les desigualtats de gènere

El primer joc d'escapada amb perspectiva de gènere es posa en marxa amb motiu del 8-M


  • Comparteix:

L'actriu Vicky Peña espera al final de la missió / Foto: La Sembra

L'actriu Vicky Peña espera al final de la missió / Foto: La Sembra

Sensibilitzar sobre la igualtat de gènere a través del joc. Aquest és l'objectiu de la nova proposta de l'agència de comunicació La Sembra, amb presència santcugatenca, que han creat un Escape Room virtual per commemorar el Dia Internacional de la Dona per a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), fet amb el suport de Cripthos. Missió Talutiga és un joc virtual ambientat a l'espai que s'ha posat en marxa aquest mateix dilluns, amb motiu del 8-M. Per accedir-hi, cal formar grups de tres persones, mixtes o no, i és imprescindible que estiguin connectades per videotrucada per poder avançar en el joc.

Aquesta proposta de La Sembra és el primer joc d'escapada amb perspectiva de gènere i els participants hauran d'avançar resolent els enigmes per treure el "pilot automàtic" de la desigualtat de gènere i arribar a un món desconegut, el planeta Talutiga.

La directora de l'agència de comunicació, la santcugatenca Aina Serra, explica que l'objectiu final d'aquest joc és conscienciar la ciutadania de la desigualtat de gènere encara present a les societats. "Els rols de gènere, el qüestionament i la invisibilització de la dona formen part intrínseca del dia a dia de la nostra societat", recorda Serra. La directora de La Sembra posa èmfasi en la importància de caminar cap a "una societat cohesionada, avançada, justa, on no hi hagi desigualtat". Revertir aquesta situació "és cosa de tots i totes", conclou.

Per participar a l'Escape Room cal entrar a través d'un ordinador a missiotalutiga.com i connectar-se amb dues persones més per començar el viatge al planeta Talutiga. L'actriu catalana Vicky Peña Carulla, en el paper de científica jubilada, espera els participants al final de la missió.

Aquest Escape Room és una petició de la UOC, que volia dur a terme una activitat de sensibilització amb motiu del 8-M. Tenint en compte les mesures anti-Covid i que la UOC és una universitat en línia i amb una comunitat mundial, Aina Serra detalla que des de La Sembra van pensar en "una iniciativa que fos molt en línia i, a la vegada, molt generalista", és a dir, que "fer la immersió" fos una proposta "atractiva per a persones sensibilitzades en temes de gènere, però, sobretot, per a les que no ho estan".




Aina Serra

Els rols de gènere, el qüestionament de la dona, la invisibilització de la dona... formen part intrínseca del dia a dia de la nostra societat. Si volem ser una societat cohesionada, avançada, justa, on no hi hagi desigualtat, i no només de gènere. No ho podem permetre i hem de revertir-ho, i revertir-ho és cosa de tots i totes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.