L'Ajuntament de Sant Cugat referma el compromís amb el feminisme en una pandèmia que ha augmentat desigualtats

L'acte institucional ha posat sobre la taula la defensa de les tasques de cures, sovint "menystingudes"


  • Comparteix:

Les regidores de totes les forces polítiques amb representació al consistori han llegit el manifest / Foto: Lali Puig (Ajuntament de Sant Cugat)

Les regidores de totes les forces polítiques amb representació al consistori han llegit el manifest / Foto: Lali Puig (Ajuntament de Sant Cugat)

Clam institucional pel feminisme i la plena igualtat amb motiu del 8-M, amb un acte en què les representants públiques de totes les forces del consistori han llegit un manifest conjunt per reivindicar, un any més, el Dia de la Dona. Aquest any, el focus s'ha posat en la defensa de les tasques de cures, 'especialment importants' durant la pandèmia i la crisi sanitària per la Covid-19 i 'sovint menystingudes'.

Així ho han expressat tant l'alcaldessa, Mireia Ingla, com la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, en un acte institucional a la plaça de la Vila. Regidores de tots els grups amb representació a l'Ajuntament han unit les seves veus per treballar, amb el manifest de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) per a un canvi a la societat que garanteixi les llibertats i els drets de les dones i posi fi a les discriminacions i la precarietat que pateixen, encara, tot i la igualtat que hi ha "sobre el paper", segons ha explicat Ingla.

En una jornada marcada per les limitacions i pel context de pandèmia, l'acte s'ha fet a l'exterior de l'Ajuntament, malgrat la pluja, i també ha comptat amb l'actuació de les Adventícies que, amb un toc d'humor, han reivindicat la sexualitat i el cos femení.

Actuació de Les Pesquines
Moment de l'actuació de Les Adventícies / Foto: Cugat Mèdia


Valldoreix
A Valldoreix també s'ha commemorat el 8-M amb la lectura conjunta del manifest, a càrrec de les vocals de l'EMD.



Mireia Ingla

Reivindicar més que mai el dia de la dona, perquè aquesta pandèmia ha posat davant del mirall la necessitat de donar importància a un tema que, precisament perquè en general el fan dones, com són les cures, està desprestigiat. I quan arriba una pandèmia i això és clau, aleshores ens n'adonem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.