S'aixeca el confinament comarcal a partir del dilluns 15 de març

Els comerços de fins a 800 metres quadrats podran obrir els caps de setmana, però es manté l'horari dels bars i restaurants (7.30 h-17 h)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

El Procicat ha decidit aixecar el confinament comarcal per a les bombolles de convivència a partir del proper dilluns 15 de març i el comerç no essencial podrà obrir els caps de setmana. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat també que s'ampliarà a 800 metres quadrats la superfície de venda en els grans establiments. També reobriran a partir de dilluns les sales de joc amb un aforament limitat. Pel que fa a l'esport, es reprenen les competicions esportives de menors de 16 anys i també es permet el públic en aquelles que tinguin seient preassignat, a excepció de les competicions estatals i internacionals. Aquesta nova resolució té una durada de 14 dies, però Vergés ha dit que és una situació que es vol mantenir més enllà d'aquesta data.

La vigència de les noves mesures aprovades pel Procicat serà des del dilluns vinent, 15 de març, fins al diumenge 28 de març, segons ha explicat el conseller Miquel Sàmper, que és qui les ha detallat.

Pel que fa a l'obertura de comerços de venda al detall, podran fer-ho els que no superin els 800 metres quadrats i amb un 30% d'aforament. Els més grans de 800 metres quadrats podran obrir si acoten l'espai d'obertura al públic a aquesta superfície i redueixen l'aforament al 30%. A més, si respecten aquestes mateixes indicacions, es permetrà obrir els comerços dels centres, galeries i recintes comercials, on es limita al 30% les zones comunes i de pas, on caldrà complir les condicions de ventilació i qualitat de l'aire, i on es restringeix l'accés i l'ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans. Roman suspesa l'obertura al públic dels locals i establiments de restauració integrats en centres, galeries o recintes comercials.

Als locals i els espais en què es desenvolupen activitats culturals d'arts escèniques i musicals -com ara teatres, cinemes i auditoris- es podran fer altres activitats extraordinàries, com gales, cerimònies d'entrega de premis i festivals. ls actes vinculats a la cultura popular i tradicional es permeten sempre que siguin activitats estàtiques, que es facin en un espai perimetral o en un espai tancat. Tindran les mateixes limitacions d'aforament que les activitats culturals d'arts escèniques i musicals que es fan en teatres o auditoris i amb els assistents asseguts.

Una altra novetat té a veure amb les competicions esportives i amb les activitats relacionades amb el joc. Pel que fa a les primeres, ja es permetran les competicions federades per als menors de 16 anys; a més, a excepció de les d'àmbit estatal i internacional (de futbol i bàsquet) de caràcter professional, la resta de competicions permeses es podran desenvolupar amb públic, limitant l'aforament al 50% en instal·lacions i equipaments a l'aire lliure i al 30% en tancats.

Pel que fa al joc, salons, casinos i sales de bingo, podran obrir al 30% i un màxim de 100 persones, tot garantint la ventilació mínima establerta. Si, a més, compleixen amb determinades condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades i garanteixin mesures de control d'aglomeracions, podran obrir, respectant el límit de l'aforament al 30%, fins a un màxim de 250 persones.

"La mesura més rellevant és que les persones de la mateixa bombolla de convivència ja es podran moure al territori de Catalunya", ha dit Sàmper. Això no obstant, ha insistit en el fet que caldrà seguir portant la declaració d'autoresponsabilitat. El conseller ha afegit que a banda d'omplir el formulari "el control policial pot demanar perfectament si aquelles persones que van al vehicle són d'aquesta mateixa bombolla o no, per exemple amb un simple certificat de convivència de l'ajuntament".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.