L'HUGC promou les revisions oculars periòdiques amb motiu del Dia Mundial del Glaucoma

Durant aquesta setmana, el servei d'oftalmologia de l'hospital ha organitzat diferents activitats per donar a conèixer aquesta malaltia ocular


  • Comparteix:

Revisió ocular realitzada a la recepció de l'Hospital General de Catalunya / Foto: HUGC

Revisió ocular realitzada a la recepció de l'Hospital General de Catalunya / Foto: HUGC

El 12 de març es commemora el Dia Mundial del Glaucoma i el servei d'Oftalmologia de l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) ha organitzat al llarg d'aquesta setmana activitats per donar visibilitat a la malaltia. Entre les propostes hi ha un punt de control instal·lat a la recepció del centre que, de manera no invasiva, mesurarà de la pressió intraocular per oferir revisions i proves als pacients. L'HUGC promou així la revisió periòdica de la vista per als pacients.

El glaucoma és una malaltia relacionada amb la vista que pot arribar a provocar ceguesa. En alguns casos els pacients poden arribar a perdre fins al 40% de la visió sense notar símptomes o canvis significatius.

Actualment no existeix una cura per erradicar la malaltia, però s'està aprenent a controlar-la o endarrerir el seu progrés. A l'Estat espanyol la prevalència de la malaltia és d'entre un 0,5% a un 4%, percentatges que s'agreugen amb l'edat. El diagnòstic precoç mitjançant revisions periòdiques és clau per fer-hi front.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.