Els Mossos impedeixen una ocupació que es converteix en un 'acte reivindicatiu'

Quan la policia arriba als pisos on havien saltat les alarmes, es troben 40 persones i demanem reforços de les ARRO


  • Comparteix:

Els fets han tingut lloc al passeig de Sant Magí / Foto: Cugat Mèdia

Els fets han tingut lloc al passeig de Sant Magí / Foto: Cugat Mèdia

Els Mossos d'Esquadra han impedit aquest matí l'ocupació de dos pisos del número 29 del passeig de Sant Magí. Segons el cos policial, ha saltat l'alarma en aquest edifici i hi han acudit amb una patrulla, però s'han trobat amb una quarantena de persones a la porta, i que per aquest motiu han demanat reforços de les ARRO. Al final, davant de l'immoble s'hi han reunit unes cent persones, quatre furgonetes de les ARRO i una patrulla dels Mossos, a més d'una de la Policia Local. Des del Sindicat Llogateres asseguren que hi ha hagut 'un desplegament policial desproporcionat' i que algunes de les persones concentrades 'han sortit amb danys' físics. En un comunicat fet públic unes hores més tard, el Sindicat ha explicat que ha donat suport a un 'acte reivindicatiu' per defensar el dret a l'habitatge per part d'un grup de dones joves de la ciutat.

Membres del Sindicat de Llogateres han explicat que ha sigut una actuació "arbitrària" i que els Mossos han "amenaçat molta gent d'encausar-la per desobediència o resistència". Així i tot, celebren que no hi ha hagut cap persona detinguda. El cos policial s'hauria obert pas a la força, provocant danys físics als manifestants que, afirmen des del Sindicat, han requerit assistència mèdica al CAP. "Desgraciadament no és una cosa que ens sorprèn, sinó que repetides vegades la policia utilitza la violència", ha conclòs una membre del Sindicat de Llogateres de Sant Cugat.

A través d'un comunicat, el Sindicat defensa que el grup de dones que havia ocupat els pisos ho feien "davant la impossibilitat d'accés a l'habitatge" a la ciutat i "per posar en evidència l'especulació dels grans tenidors presents a Sant Cugat". El col·lectiu assegura que l'immoble pertany a un fons voltor d'origen israelià des de fa tres anys i que van "pressionar" els llogaters del moment perquè marxessin. Els habitatges "es van posar a la venda al cap de molt poc temps a través de l'empresa Mutual Goals i Amon Properties", expliquen. El Sindicat remarca que "Mutual Goals forma part d'un entramat d'empreses que es troben sota el paraigua d'una xarxa societària de capital israelià que s'aprofita dels forats de la llei 24/2015 de dret a l'habitatge reduint la superfície de compra per no ser considerat, a efectes de la llei, com a gran tenidor".

Segons ha explicat Mossos d'Esquadra a Cugat Mèdia, cap a les nou del matí d'aquest dissabte han rebut dos avisos d'alarma de pisos diferents de l'immoble del passeig de Sant Magí. Quan el cos policial ha arribat al lloc s'han trobat amb un centenar de persones concentrades. Quan la policia catalana ha pogut accedir a l'edifici s'han trobat dos pisos oberts i amb les portes aparentment manipulades. Des del cos policial informen que s'ha tractat com un avís de robatori o okupació, no un desnonament.







Manuel

Ha sigut tot força arbitrari, ens hem trobat gent que, pel seu aspecte, el tractaven d'una manera o altra. Han amenaçat molta gent d'encausar-la per desobediència o resistència, simplement per resistir i estar segudes defensant l'habitatge.

Carlota

Desgraciadament no és una cosa que ens sorprèn, sinó que repetides vegades la policia utilitza la violència i el seu sistema violent. Més d'una persona ha sortit amb danys i aniran al CAP a fer un informe de lesions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.