L'estat d'alarma i la Covid-19 concentren la majoria de consultes fetes a l'OMIC l'any 2020

La supressió del servei presencial, a causa de la pandèmia, fa baixar un 2% el número total de consultes realitzades respecte l'any anterior


  • Comparteix:

Persona agafant un tiquet esperant per ser atesa a les oficines / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Persona agafant un tiquet esperant per ser atesa a les oficines / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Aprofitant la commemoració del Dia Mundial dels Drets del Consumidor, l'Ajuntament publica el balanç del funcionament de l'OMIC durant l'any 2020. La pandèmia ha marcat el funcionament d'aquest servei, tant és així que les consultes més habituals feien referència als subministraments bàsics, amb un 26% de les consultes, i els serveis turístics amb un 22%. També han estat rellevants les consultes relacionades amb el comerç electrònic, que van suposar un 9% del total, o amb els serveis de reparacions a les llars, que acumulaven el 8% dels assessoraments.

La temàtica dels dubtes ciutadans no ha estat l'únic factor que ha variat en el funcionament de l'OMIC. A causa de la pandèmia, durant el període de març a juny, el 100% de les consultes es van tramitar via electrònica. Només un 15% de les reclamacions es van realitzar de forma presencial. Aquesta impossibilitat de donar un servei presencial ha provocat una davallada del 2%, respecte al 2019, en la quantitat de reclamacions tramitades, que suma un total de 2.952 atencions.

Del total de consultes ateses per l'OMIC el 2020, 2.305 eren dubtes ciutadans i 647 feien referència a algun tipus de reclamació, queixa o denúncia. El 68% de les reclamacions fetes pels consumidors han rebut resposta per part de l'empresa implicada. El 62% d'aquests casos ha estat solucionat de forma favorable pel consumidor donant un percentatge global d'un 40% de reclamacions tramitades amb èxit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.