Prohibit fer foc a menys de 500 metres del bosc fins al 15 d'octubre

Aquesta és la mesura preventiva que cada any aplica la Generalitat per frenar els incendis forestals


  • Comparteix:

L'ADF Sant Cugat apagant un incendi l'any 2015 / Foto: ADF

L'ADF Sant Cugat apagant un incendi l'any 2015 / Foto: ADF

La Generalitat prohibeix des d'aquest dilluns 15 de març i fins al 15 d'octubre fer foc no autoritzat a menys de 500 metres del bosc. El 40% del territori de Sant Cugat és de massa forestal. La mesura s'emmarca dins els plans de prevenció d'incendis forestals.

L'objectiu de la mesura és prevenir incendis forestals disminuint activitats properes al bosc. Les úniques que estan permeses són aquelles autoritzades pel departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de manera extraordinària.

En aquesta mesura prohibitiva també s'inclou llençar objectes encesos, com coets, globus i focs d'artifici, abocar escombraries i restes vegetals industrials que puguin ser causa de l'inici d'un foc. Tampoc no es poden fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura. Queda prohibida també la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals. Tot i això, dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, està permesa la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d'obra amb mata-guspires.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.