Una vintena d'entitats rebutgen de nou la construcció de l'escola La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres

Des de l'AFA de l'escola refermen la seva "sensibilitat ambiental" però adverteixen que el projecte "no es pot endarrerir més"


  • Comparteix:

Imatge de l'entrada al Bosc de Volpelleres / Foto: Google Maps

Imatge de l'entrada al Bosc de Volpelleres / Foto: Google Maps

Més d'una vintena d'entitats socials i ecologistes han signat un manifest contra la construcció de l'escola La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres i asseguren que faran 'el que calgui per aturar-la'. En un manifest conjunt, consideren que les obres afectaran prop de 15.000 metres quadrats d'arbrat i sotabosc i, per tant, també la biodiversitat de l'espai. Reconeixen, això sí, la necessitat de construir una escola al barri i plantegen de nou les 'alternatives viables' que algunes associacions proposen 'des de les fases inicials del projecte' i 'que no estan sent escoltades'. L'AFA de l'escola ja s'han reunit amb ADENC i SOS Volpelleres per mirar d'acostar posicions, i asseguren que no són 'parts oposades'. Defensen 'l'alta sensibilitat ambiental' de les famílies de l'escola però també la necessitat de no endarrerir, encara més, la construcció del nou edifici.

En una reunió "cordial", segons l'AFA, les famílies van exposar els continuats retards de la construcció del nou centre, que ha d'estar enllestit per al curs 2023-2024. Pel que fa a l'emplaçament, el secretari de l'AFA, Carles Mercader, explica a Cugat Mèdia que les entitats ecologistes han plantejat alternatives a l'Ajuntament, però que aquest els ha argumentat per escrit que aquesta zona és l'única on es pot ubicar l'escola. Mercader assegura que les famílies estaran pendents que el consistori porti a terme les "mesures compensatòries" per repoblar els arbres que s'hagin de talar i perquè l'afectació sigui la mínima.

Des d'ADENC ja van advertir que estaven disposats a obrir la via jurídica per aturar la construcció. De fet, el manifest sorgeix arran de l'informe contrari a aquesta construcció de l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona (OTAA) de la Generalitat.


Carles Mercader

Al final nosaltres som super 'eco', en cap cas som gent que no miri pel medi ambient, però s'ha de solucionar aquesta problemàtica. No podem estar 10 anys en barracons, no és viable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.