Ecologistes en Acció alerta que la contaminació de l'aire a Sant Cugat supera els màxims marcats per la UE


  • Comparteix:

'Ecologistes en Acció' ha alertat sobre els elevats nivells d'òxid de nitrogen detectats en l'aire de Sant Cugat. Així es desprén d'un informe presentat per aquesta ONG, que evidencia que el nivell de contaminació superava durant els mesos d'octubre a desembre els màxims marcats per les directives europees.

La Xarxa de Vigilància i Prevenció de Contaminació Atmosfèrica de la Generalitat ha registrat durant els mesos d'octubre, novembre i desembre alts nivells de contaminació de l'aire per òxid de nitrogen a la nostra ciutat. Segons 'Ecologistes en Acció', els nivells registrats per l'estació, ubicada al parc de Sant Francesc de la nostra ciutat, supera les mesures marcades per les directives europees.

El portaveu d'ecologistes en Acció, Miquel Muñiz, explica els detalls dels resultats obtinguts després que aquesta organització hagi analitzat les dades recollides per la xarxa d'observació a Sant Cugat.

Miquel Muñiz

S'han detectatunes puntes molt elevades d'òxid de nitrogen. En el cas de Sant Cugat eren 45 vegades superiors al mes de desembre, 9 vegades al novembre i 4 a l'octubre.


Tot i això, segons 'Ecologistes en Acció' Sant Cugat no és la ciutat del Vallès amb una problemàtica més greu en aspectes de contaminació de l'aire, com és Montcada. De tota manera, segons Muñiz, l'òxid de nitrogen registrat a la nostra ciutat podria comportar problemes de salut per a la població més sensible.

Miquel Muñiz

L'òxid de nitrogen és un contaminat d'importancia que afecta a persones amb malalties respiratories i als grups sensibles com els nens o la gent gran


Per realitzar aquest informe, 'Ecologistes en Acció' ha treballat amb les estacions de control ubicades a les zones del Baix Llobregat, el Garraf, el Vallès i el Barcelonès, i que depenen del govern català. En aquest sentit, des de l'organització ecologista han manifestat que tot i que s'han millorat els resultats de les mesures obtingudes per aquestes estacions, encara es continuen perdent moltes dades, sobretot a la zona del Barcelonès, on es perd un 20% de les dades.

Per optimitzar la seva utilitat, l'organització ecologista insta a la Xarxa de Vigilància i Prevenció de Contaminació Atmosfèrica de la Generalitat a que comuniqui les informacions recollides a les administracions locals implicades, per poder buscar vies de solució a la contaminació registrada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.