ADENC descarta el contenciós i esgotarà la via administrativa per evitar la construcció de La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres

L'entitat ecologista qualifica de "xantatge emocional" que l'Ajuntament faci triar entre una escola i la preservació d'un bosc "menystingut"


Temes relacionats

Una vintena d'entitats rebutgen de nou la construcció de l'escola La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres (17/mar/21)

ADENC, disposada a obrir la via judicial per aturar la construcció de La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres ( 5/feb/21)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Bosc de Volpelleres / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu del Bosc de Volpelleres / Foto: Google Maps

ADENC esgotarà la via administrativa per evitar la construcció de l'escola La Mirada al Bosc de Volpelleres, però descarta presentar un contenciós administratiu, com havia especulat fa unes setmanes. El vicepresident d'ADENC, Joan Carles Sallas, defineix aquest projecte com 'un dels episodis històrics més greus en termes ambientals' . L'entitat ecologista posarà un recurs de reposició perquè la Generalitat s'ho repensi i espera que la justícia actuï d'ofici.

Des de l'entitat lamenten l'actitud de l'Ajuntament, que "no ha volgut escoltar alternatives" i que ha provocat un "xoc de trens" a la fase final "que pot sortir bé a uns o altres, però que tots ens haurem fet mal". De fet, Sallas defineix com un "xantatge emocional" que facin triar entre la construcció d'una escola o la preservació de l'entorn. Sallas assegura que aquest espai està més "menystingut" que la zona de Collserola, però que això no vol dir que tingui menys valor ambiental. Argumenta que l'"agressió" al medi natural "és molt important", ja que acabarà afectant, explica, el 13% del bosc entre l'edifici les franges de protecció que comporten l'eliminació del sotabosc. També critica, a més, que el canvi d'ubicació de La Mirada vingui donat per un informe de seguretat de Protecció Civil per la proximitat amb les vies de tren, però no es tinguin en compte informes mediambientals de l'afectació de la construcció.

L'impacte a la biodiversitat, a més dels arbres que s'han de talar, afectaria, segons ADENC, a fauna com guineus, teixons i genetes. Sallas explica que aquests animals han creuat de matinada l'autopista i ara viuen en aquest entorn, un bosc que té molta "capacitat d'ampliació i regeneració de forma natural" i "quan el deixen".




Joan Carles Sallas

A la història de Sant Cugat, els tres episodis més greus de temes ambientals són el de Torre Negra, el del Pi d'en Xandri i el del Bosc de Volpelleres, que és equiparable al Pi d'en Xandri perquè s'hi fa una intervenció puntual que és una agressió a un element del medi natural molt rellevant de la ciutat.

Joan Carles Sallas

Nosaltres no podem actuar de part fent una demanda o posant un contenciós en aquests moments, però podem demanar a la justícia que actuï d'ofici, perquè ens sembla que no és raonable. Això tindrà una gravetat molt important. Han de traslladar arbres que no tenen cap possibilitat de supervivència, la tecnologia no pot arreglar-ho tot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.