Sant Cugat treballa en la creació d'un grup de diàleg religiós i interconviccional

Recupera la xerrada completa del president d'Audir, Francesc Torradeflot, del cicle 'Enraonar'


  • Comparteix:

L'Ajuntament està treballant per crear una plataforma permanent de diàleg religiós i interconviccional, que reuneixi creences religioses i no religioses, de Sant Cugat. Ho ha dit el president d'Audir, Francesc Torradeflot, aquest dijous com a ponent a la xerrada 'Dret a la diversitat religiosa i conviccional i cohesió social', del cicle 'Enraonar'. De fet, ell mateix ha rebut l'encàrrec per part del consistori per crear aquest espai.

Torradeflot ha explicat que ara s'està fent un cens d'identitats religioses de la ciutat per, posteriorment, fer un mapa de la diversitat religiosa i conviccional i acabar construint el grup de diàleg. L'objectiu de tot plegat és que la gent de la ciutat es conegui i dialogui per tal de reforçar la cohesió social.

En favor de la llibertat conviccional

Aquesta edició del cicle 'Enraonar' gira al voltant del debat sobre els Drets Humans. Així, Torradeflot ha incidit en la importància de la llibertat conviccional i de pensament, sigui o no religiós. Totes les conferències del cicle es poden seguir en 'streaming' a Cugat Mèdia, des d'on es realitzen, i al canal de YouTube de l'Ajuntament.

Algunes de les frases destacades de la xerrada:
  • "El dret a la llibertat religiosa va acompanyat del dret de la llibertat conviccional."
  • "El dret de no creure en res va plenament lligat amb la llibertat religiosa."
  • "L'ésser humà és un pivot central en totes les creences i religions del nostre planeta."
  • "Dins de la Declaració Universal dels Drets Humans apareix la llibertat de manifestar la seva religió o creença individual i col·lectivament tant en públic com en el privat."
  • "Als líders intolerants se'ls hauria d'obligar tornar a fer una interpretació amb ajudes dels líders que ja han fet el procés."
  • "La llibertat religiosa no permet la intolerància."



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.