Arcadi Oliveres critica el caràcter poc democràtic i militarista de la Constitució europea


  • Comparteix:

La Constitució europea no és democràtica i es fonamenta en una base militarista i imperialista. Així s'ha manifestat el professor de la UAB i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, en el marc de la segona conferència sobre el tractat europeu organitzada per l'EMD, que ha aplegat prop de 100 persones a la Nau de Cultura de Valldoreix.

Arcadi Oliveres s'ha mostrat molt crític amb la Constitució europea, tant amb la seva forma com amb el seu fons. Segons el professor d'Economia aplicada de la UAB i president de Justícia i Pau, el text constituent no ha tingut en compte els grups polítics minoritaris en el debat, ni ha deixat participar als 10 nous membres de la Unió Europea.

A més, i segons Arcadi Oliveres, aquesta Constitució europea té cinc problemes de fons molt importants. Deixant clara la seva postura europeista, Oliveres ha remarcat que el tractat no és democràtic, no té contingut social, no respecta els drets dels pobles, blinda Europa a la immigració i se sustenta en una base militarista i imperialista. L'escoltem.

Arcadi Oliveres

És una constitució gens democràtica perquè el Parlament europeu no pot legislar. A més, és militarista i imperialista.


Aquesta és la segona conferència que organitza l'EMD amb l'objectiu d'informar als valldoreixencs sobre temes socials. El vocal de Serveis Personals de l'EMD, Josep Casadellà s'ha mostrat molt satisfet per l'acollida que han tingut aquestes dues conferències, tot i que ha lamentat que la Nau de Cultura encara no estigui del tot preparada per acollir aquest tipus d'actes.

Josep Casadellà

Creiem que la gent ha d'estar degudament informada. La valoració és possitiva però podria haver estat millor si haguessim tingut la Nau en condicions.


L'EMD té previst continuar el cicle de xerrades amb altres propostes com una conferència sobre Troia. Tot i que el programa del cicle no està del tot enllestit, cada primer dimarts de mes l'EMD presentarà una conferència sobre algun tema d'interès social i cultural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.