Fridays for Future manté viva la lluita contra la crisi climàtica: 'Tenim dret al nostre demà'

El col·lectiu de joves ha celebrat el seu segon aniversari amb una concentració a centre de Sant Cugat


  • Comparteix:

'Ens queden nou anys pel no retorn'. Fridays for Future (F4F) adverteix que ja ha començat el compte enrere perquè el canvi climàtic sigui 'irreversible'. Amb motiu del seu segon aniversari, el col·lectiu de joves ha aplegat una cinquantena de persones a la plaça d'Octavià en el retorn als carrers després que, durant el primer any de pandèmia, hagi disminuït l'activitat. El jovent reivindica triar entre dos camins: 'o bé escollim el canvi cap a un món sostenible o bé ens quedem en el que ens porta a l'autodestrucció gradual'. 'Tenim dret al nostre demà', han expressat.

Actualment una trentena de joves configuren el nucli organitzatiu de F4F. El membre del col·lectiu Àngel Segura ha posat en valor la capacitat de convocatòria que han assolit. "Ens ha sorprès, cada vegada més, la resposta ciutadana", ha assegurat.

També han participat a la trobada membres de SOS Bosc de Volpelleres i de l'Assemblea pel Clima. Els primers han llegit un manifest on han carregat una vegada més contra la ubicació de l'edifici de l'escola La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres i han instat l'Ajuntament a buscar un espai alternatiu. Els joves de F4F han posat de manifest el seu suport a aquesta causa i asseguren que no permetran la construcció i que es plantegen "accions de desobediència civil" en cas que el projecte tiri endavant.

Pel que fa a l'Assemblea pel Clima, han carregat contra l'acció en clau mediambiental del govern municipal , a qui acusen d'acumular una "llista llarga d'incompliments" i de fer "promeses autocomplaents". En particular, han assenyalat el pla d'acció d'emergència climàtica i la zona de baixes emissions.


Àngel Segura

Fem un balanç molt positiu dels dos anys de F4F. Ens hem sorprès en moltes ocasions per la resposta de la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.