Una santcugatenca, la ciutadana que més ús del Bicibox ha fet a l'àrea metropolitana

Es tracta de Bernadette Güell, que ha registrat 367 usos durant el 2020


Temes relacionats

Sant Cugat estrena una nova estació de Bicibox a la plaça dels Quatre Cantons (17/jun/20)

El servei de bicicletes elèctriques per compartir no arribarà a Sant Cugat fins a finals de 2021 (24/feb/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

La santcugatenca Bernadette Güell és la Ciutadana Bicibox 2020. Güell ha rebut aquest dilluns aquest reconeixement de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per ser la ciutadana que més ús ha fet durant l'any passat d'aquest servei d'aparcament de bicicletes. La santcugatenca és la dona de tot l'àmbit metropolità que més usos ha registrat: 367. El Ciutadà Bicibox 2020 ha estat per Francisco Cuadro, de Barcelona, amb 1.043 usos.

Aquests guardons reconeixen els ciutadans que més ús han fet d'aquest servei de mobilitat a cada un dels 19 municipis on està implantat, així com els més actius de l'àrea metropolitana. De la manteixa manera, també distingeixen els usuaris més freqüents del servei de bicicleta pública compartida i elèctrica e-Bicibox, tant de cada un dels 11 municipis on funciona el servei, com de l'àrea metropolitana.

En aquest cas, Alfonso Pardo, de Cornellà de Llobregat, és el Ciutadà e-Bicibox 2020, amb 633 usos; i Judit Selles, de Sant Joan Despí, s’enduu el reconeixement Ciutadana e-Bicibox 2020, amb 267 usos.

L'ús del servei
Tant l'ús del Bicibox com de l'e-Bicibox va créixer en usuaris a l'àrea metropolitana durant el 2020, però es van registrar menys desplaçaments en un any marcat per la pandèmia.

En el cas del servei Bicibox, va registrar un 14% més d'usuaris respecte a l'any anterior i va arribar als 16.212 registres. Les bicicletes estacionades, però, es van reduir un 27,3% menys, amb 266.298.

L'e-Bicibox, que està pendent de la seva implantació a Sant Cugat, va augmentar en un 22% en usuaris respecte al 2019 fins als 657. Els desplaçaments van arribar als 20.096, un 23,3% menys.

Segons la darrera enquesta, el 64% dels desplaçaments són per motius laborals o d'estudi i més de la meitat són interurbans.

Sant Cugat compta amb una quinzena d'estacions de Bicibox que ofereixen unes 140 places d'aparcament. Està previst que el servei d'e-Bicibox de bicicleta compartida elèctrica arribi a la ciutat a finals d'aquest any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.