Forcadell lliura a l'Arxiu Nacional milers de cartes que ha rebut a presó per part de la ciutadania

L'entrega ha coincidit amb el tercer aniversari de l'empresonament de l'expresidenta del Parlament


  • Comparteix:

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha lliurat a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a Sant Cugat, la correspondència que ha rebut a presó per part de la ciutadania. Són 46 caixes amb milers de cartes que se sumen a les que ja han lliurat altres presos de l'1-O, com els exconsellers Rull i Forn. Són uns textos, que segons Forcadell 'ens han ajudat a no sentir-nos sol, a entendre que estàvem a la memòria de la gent, a suportar els moments més difícils'.

L'acte ha coincidit amb el tercer aniversari de l'empresonament de Forcadell. No ha estat una data triada a l'atzar, sinó que la mateixa Forcadell va proposar el dia, ja que assegura que "el 23 de març significa molt". Per a l'expresidenta, l'entrega és un homenatge a totes aquelles persones que li han escrit i que "amb aquest gest han fet possible que l'ànim i la lluita continuessin".

A banda de les 46 caixes (el contingut de les quals encara no s'ha comptat, però que s'estima en milers de textos), Forcadell també ha lliurat la documentació relativa a la causa judicial de l'1-O.

La consellera Ponsa ha posat en valor el valor històric de la documentació. "La presó busca l'oblit i la desmemòria d'una nació, però no deixem passar les coses", ha assegurat Ponsa. Per la seva banda, l'actual presidenta del Parlament, Laura Borràs veu en el gest d'escriure de les persones que han escrit a Forcadell una "forma d'intervenir al món" i assegura que aquests testimonis serviran d'aquí a uns anys per "consignar què ha passat" a Catalunya i explicar la "solidaritat desfermada a través de les paraules". També ha assistit a la trobada l'alcaldessa, Mireia Ingla.

"Cap dona en l'oblit"

Diversos col·lectius han fet suport a Forcadell amb una rebuda a les portes de l'Arxiu i amb la lectura d'un manifest on s'ha posat el focus en les dones represaliades arran de l'1-O. "Exigim la llibertat de totes les represaliades, per la via que sigui, absolucions, la llei d'amnistia, la reforma del codi penal [...] i la resolució del conflicte polític", recull el text, que llança un missatge clar: "No esteu soles".

Quant a la llei d'amnistia, aquest mateix dimarts els lletrats del Congrés han proposat a la Mesa que no la tramiti. Preguntada sobre el tema, Forcadell ha assegurat que no s'ho esperava, tot i que sí que tenia clar que la proposta no hagués aconseguit prou suports per tirar endavant.


Carme Forcadell

Ens han ajudat a no sentir-nos sols, a entendre que estàvem a la memòria de la gent. L'estima que ens feien arribar a través de les cartes ens ha ajudat a suportar els moments més difícils.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.