Crida a salvar el patrimoni històric arquitectònic de Sant Cugat

Una plataforma ciutadana està recollint signatures per reclamar una actualització del catàleg de protecció del patrimoni


  • Comparteix:

El manifest de la plataforma fa referència al Bar Catalunya, que ha tancat recentment / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

El manifest de la plataforma fa referència al Bar Catalunya, que ha tancat recentment / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

La Plataforma Salvem el Patrimoni Històric de Sant Cugat del Vallès és una iniciativa ciutadana que s'ha engegat recentment amb l'objectiu de conservar i preservar el casc històric i els edificis més emblemàtics del municipi. La campanya ja compta amb uns 200 suports i reclama una actualització del catàleg de protecció del patrimoni, la incentivació econòmica i suport a les persones propietàries d'aquest patrimoni per a la seva preservació i conservació, tant l'immoble com el moble. A tall d'exemple, el manifest cita els edificis modernistes singulars, les cases de cós, els safareigs i el Bar Catalunya.

Segons expliquen, el patrimoni arquitectònic d'una ciutat o d'un poble "el distingeix alhora que és una part indestriable de la seva identitat". D'aquesta manera, critica la "pressió urbanística" que té Sant Cugat actualment que, "des de fa dècades, però amb una especial intensitat en els darrers anys", fa que aquest patrimoni desaparegui "poc a poc i de forma ininterrompuda". Es construeixen edificis nous, expliquen, que "en la majoria de casos no només ensorren anys o segles d'història i una identitat particular, sinó que no respecten en absolut l'entorn on es construeixen" i que "tren completament l'harmonia del casc històric".


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.