Alumnes d'FP Sant Cugat llançaran el seu nanosatèl·lit a l'espai pel concurs CanSat 2021

El grup de telecomunicacions participa en el projecte de robòtica, promogut per l'Agència Espacial Europea, i opta a arribar a la competició europea


  • Comparteix:

Imatge del nanosatèl·lit del grup d'FP Sant Cugat / Foto: FP Sant Cugat

Imatge del nanosatèl·lit del grup d'FP Sant Cugat / Foto: FP Sant Cugat

Un grup de joves del grau mitjà de Telecomunicacions de l'institut FP Sant Cugat han estat seleccionats per participar en el llançament autonòmic del projecte de robòtica CanSat, impulsat per l'Agència Espacial Europea. Els alumnes fa dos mesos que treballen en el seu nanosatèl·lit i, finalment, aquest dissabte té lloc la fase final: aconseguir enlairar-lo i que compleixi amb una doble missió. Enguany, en la competició autonòmica participen vuit instituts catalans. L'equip que dugui a terme la millor missió guanyarà i passarà a la competició nacional, el finalista de la qual competirà amb grups de tot Europa.

Els joves estudiants de Telecomunicacions, que tenen entre 17 i 19 anys, han creat un nanosatèl·lit que, seguint les instruccions del projecte, té la mida d'una llauna de refresc. Els equips participants han de programar els seus CanSat perquè compleixi amb una missió primària durant el vol: ha de retransmetre la temperatura i la pressió atmosfèrica a temps real a l'estació base, mínim, una vegada per segon. Després, han de desenvolupar una missió secundària que no es revelarà fins aquest dissabte.

El professor i un dels responsables del projecte CanSat a l'institut santcugatenc, Josep Antoni Sánchez, ha explicat a Cugat Mèdia que tot l'equip està "molt nerviós" quan només queden unes hores per al llançament. Sánchez també ha destacat la part interessant d'aquesta iniciativa: que els joves puguin "fer un satèl·lit que es pugui comunicar, des de zero fins a l'acabament". El responsable ha remarcat que, si el nanosatèl·lit finalment no funciona, "no passa res", perquè "l'important és l'aprenentatge" que s'emporta tot l'equip.

El llançament dels vuit nanosatèl·lits a Catalunya es podrà seguir en directe per Youtube, en aquest enllaç.


Josep Antoni Sánchez

Fer un satèl·lit que es pugi comunicar i que ells ho facin tot, des de zero fins a l'acabament, és molt interessant. Demà és la guinda per veure si funciona o no. Si no funciona no passa res perquè l'important és l'aprenentatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.