La Xesca referma la seva lluita per 'donar vida a espais morts tantes vegades com faci falta'

Una vuitantena de persones ha protestat contra el desallotjament del local que okupava el col·lectiu


  • Comparteix:

La Xesca no es rendeix malgrat haver-se quedat sense local: 'Seguirem donant vida a espais morts tantes vegades com faci falta'. El col·lectiu jove, amb una manifestació amb una vuitantena de persones, ha recorregut els carrers del barri del Monestir - Sant Francesc en una protesta on s'ha posat el focus en la necessitat que el jovent disposi d'espais 'fora de les lògiques capitalistes i administratives'. Tot i el desallotjament del local que havia okupat al febrer al carrer Borrell, La Xesca està determinada a mantenir viva la seva causa: 'Som més que quatre parets'.

El col·lectiu ha explicat que la propietat del local va entrar-hi "per la força, canviant el pany". A més, asseguren que durant el desallotjament els hi han pres totes les pertinences que hi tenien a dins: "el marxandatge de la Xesca, els mobles i les eines amb les que hem estat habilitant l'espai". El casal de joves va més enllà i assegura que l'acció de la propietat ha estat il·legal, ja que la consideren "violació domiciliària i robatori amb força".

Durant la marxa, els manifestants han assenyalat locals buits de l'avinguda Cerdanyola i de la plaça d'en Coll.

Una lluita de més de quatre anys

La Xesca va néixer el 2016 amb l'ocupació dels baixos de l'avinguda de Cerdanyola 66, propietat de Solvia, la immobiliària de Banc Sabadell. Gairebé quatre anys després de la creació d'aquest casal autogestionat, el col·lectiu de joves va haver d'abandonar l'edifici per ordre judicial. Tot i haver-se quedat sense espai, l'agrupació juvenil ha continuat desenvolupant la seva tasca. Projectes "autogestionats" i diverses activitats "han donat vida" a Sant Cugat i al barri del Monestir-Sant Francesc.


Manifest

Estem tristes i enrabiades. Però aquesta ràbia ens dona força i ens referma en el convenciment que estem defensant allò que és just i necessari: un projecte juvenil emancipador al servei de totes les joves de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.