Sant Cugat avança cap a la inclusió de les persones amb TEA amb una guia de recursos

La creació de la guia forma part dels actes de celebració del Dia Mundial del Trastorn de L'espectre Autista (TEA)


  • Comparteix:

La presentació dels actes del Dia Mundial del TEA s'ha celebrat als Cinemes de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La presentació dels actes del Dia Mundial del TEA s'ha celebrat als Cinemes de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat estrena una guia de recursos per visibilitzar el Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) i avançar cap a la inclusió plena de les persones que el pateixen. El material, que inclou una auca que resumeix els continguts de la guia, s'ha donat a conèixer en el marc de la presentació del Dia Mundial del TEA, que se celebra el 2 d'abril. Es calcula que a Sant Cugat hi ha unes 900 persones dins de l'espectre.

La regidora de Salut i Ciutadania, Gemma Aristoy, ha presentat aquest dimarts, als Cinemes de Sant Cugat, les activitats que es duran a terme a la ciutat per a commemorar el Dia Mundial del TEA. A banda de la guia de recursos, que ha estat elaborada per Jana Martínez i Laura Fernández, i que es pot consultar des del web de l'Ajuntament, també s'ha programat un cicle de cinema, un Cinefòrum i les visites 'Guia'm' al Museu de Sant Cugat.

'Cinema per a tothom' és una iniciativa per fomentar la inclusió de les persones amb TEA en el lleure familiar i cultural de Sant Cugat. Les sessions, que estan obertes a tothom, es fan amb condicions especials de llum i so, compten amb un espai al vestíbul per sortir a descansar i en elles es permet cridar i caminar per la sala durant la projecció. Concretament, el diumenge 11 d'abril, a les 12 h, es projectarà 'Tom i Jerry', el 16 de maig, a les 12 h, 'Fritzi', i el 13 de juny, a la mateixa hora, es podrà veure 'El cargol i la balena'.

Finalment, la tècnica del Museu de Sant Cugat, Helena Minuesa, ha explicat el projecte 'Guia'm' que es du a terme al Museu des de fa sis anys. Mitjançant aquesta iniciativa, tots els diumenges, a les 11 h, excepte el primer de cada mes, hi ha una visita guiada gratuïta al Museu conduïda per una persona amb TEA. "Amb aquesta activitat, posem de manifest que la cultura pot ser una eina de transformació social", ha explicat Minuesa.


Gemma Aristoy

Plantejar que tenim aquestes novetats, com la Guia de recursos, amb la voluntat de donar a conèixer què és el Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) i els recursos que tenim a disposició per a aquestes persones, les famílies, els amics, mestres, etc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.