L'Ajuntament ordena desmantellar les construccions i tanques als horts ocupats de darrere de l'antic Leonardo

La majoria dels ocupants dels prop de 80 horts de la zona reclamen al consistori una negociació per regularitzar la situació


  • Comparteix:

Imatge dels horts de la zona / Foto: Cedida pels horticultors

Imatge dels horts de la zona / Foto: Cedida pels horticultors

L'Ajuntament ha ordenat la neteja de totes les construccions i tanques que hi ha als horts urbans ocupats de la zona de darrere de l'institut FP, l'antic Leonardo da Vinci. L'ús d'aquests terrenys, segons fonts municipals, és de zona agrícola i, per tant, no hi pot haver cap tipus d'edificació. De la seva banda, la majoria de persones que exploten els horts defensen la tasca que fan a la zona, on antigament hi havia un abocador, i reclamen al consistori que accepti una negociació per regularitzar la seva situació i no haver de marxar.

Segons expliquen des de l'Ajuntament, una part del terreny és de propietat municipal, per la qual el consistori ja ha obert un expedient de recuperació de domini públic. Des del consistori asseguren que, en tot cas, per fer-hi un projecte d'horticultura urbana s'hauria de licitar en concurs públic. Pel que fa a la part privada, que les persones que hi cultiven apunten que és propietat del Banc Sabadell i de la constructora La Llave de Oro, el consistori ha requerit que es treguin, per qüestions urbanístiques, totes les edificacions, barraques i tanques que hi ha ara mateix.

Un dels portaveus dels horticultors, que preveuen constituir-se en associació per defensar la seva posició, Washington Pinargote, ha assegurat a Cugat Mèdia que estan oberts a negociar, però reclamen diàleg a l'Ajuntament, del qual només han rebut la notificació per desocupar l'espai.

Pinargote explica que fa més de 40 anys que hi ha horts a la zona i que no entenen per què ara l'Ajuntament "els vol treure". Afirma que estan "disposats a pagar un lloguer si cal" per regularitzar l'explotació dels horts i que, fins i tot, netegen les escombraries que molta gent encara hi deixa. De fet, alerta que "és una de les poques zones urbanitzables" de Sant Cugat i que, per això "interessa" tant a l'Ajuntament com al Banc Sabadell.

Expliquen que estan disposats a col·laborar, d'aquesta manera, en el manteniment de la zona, i a parlar amb totes les persones que hi tenen horts per "treure tot el que calgui treure". De moment, 52 dels 86 horts que hi ha a la zona s'han unit per contractar una advocada i presentar un recurs contra el requeriment de l'Ajuntament, que ha vençut aquesta mateixa setmana.


Washington Pinargote

El que volem és que ens regularitzin i no haver de marxar. Si hem de desmuntar el que calgui ho farem, l'important és mantenir aquesta zona agrícola, ja que és de les poques que queden edificables a la ciutat, i per això volen entrar-hi el Banc Sabadell i segurament l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.