DonaInformació engega 17 nous tallers de prevenció de violència de gènere entre els estudiants de secundària


  • Comparteix:

Durant els 3 darrers anys, 770 estudiants han participat en aquests tallers

Durant els 3 darrers anys, 770 estudiants han participat en aquests tallers

Prevenir possibles situacions de violència domèstica entre els joves del municipi és l'objectiu del tercer cicle de tallers que posa en marxa el servei municipal DonaInformació aquest mes de febrer. En total, està previst que es facin 17 tallers i que hi participin 460 alumnes dels instituts de la nostra ciutat. Fins al dia d'avui, s'han fet ja 45 tallers en els quals hi han pres part 770 estudiants

Des de fa 3 anys, el servei municipal DonaInformació, amb la col·laboració del col·lectiu Tamaia, realitza tallers sobre prevenció de violència domèstica entre els alumnes de secundària de la nostra ciutat.

Aquests cicles, que van dirigits concretament a nois i noies de 16 anys, tenen l'objectiu d'informar els joves i sensibiltzar-los sobre aquesta problemàtica i d'educar-los en el concepte d'igualtat. Així ho ha explicat l'alcalde, Lluís Recoder, que ha afegit que aquest és un objectiu de ciutat.

Lluís Recoder

Per una ciutat com la nostra i per l'Ajuntament, poder col·laborar a garantir la plena igualtat entre homes i dones i acabar amb la violència domèstica és un gran objectiu i fa temps que hi estem treballant.


Enguany, des d'aquest mes de febrer i fins al maig, està previst oferir un total de 17 tallers amb la participció de 460 alumnes. A data d'avui, però, ja s'han fet 45 tallers d'aquestes característiques que han permès arribar a 770 estudiants. I és que segons l'alcalde, aquesta és una propost del Pla de Dinamització Educativa que té una molt bona acollida entre els centres d'ensenyament de la ciutat.

Lluís Recoder

Aquesta activitat té molt èxit. És un tema d'actulitat en les seves manifestacions més extremes però també perquè hi ha una gran consciència per aconseguir una societat igualitària.


Els tallers de prevenció de violència de gènere, que s'impartiran en 6 centres de secundària del municipi, complementen el programa sobre sexualitat juvenil que organitza el consistori des de fa 17 anys amb la voluntat de donar als estudiants els coneixements i les eines necessàries per abordar d'una manera responsable les relacions sexuals i la vida de parella.

A més, aquest curs 2004-2005, el servei DonaInformació també ha programat un seguit de xerrades prèvies als tallers que es faran a tots aquells centres que ho sol·licitin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.