Llargues cues a la UAB en la primera jornada de cribratge massiu

Les proves són per detectar persones asimptomàtiques i trencar cadenes de transmissió


  • Comparteix:

Detectar persones asimptomàtiques de Covid-19 i trencar les cadenes de transmissió. És el gran objectiu que es marquen la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el departament de Salut amb els cribratges massius que han començat aquest dijous al centre universitari de Bellaterra i que s'allargaran fins dijous vinent. Estudiants i personal docent, així com treballadors de les empreses i dels centres de recerca del campus, han fet llargues cues per sotmetre's a una PCR i a un test serològic.

Tot plegat són proves voluntàries amb què es pretén assolir una foto fixa de la situació epidemiològica al centre universitari. Els estudiants que s'han acostat als dos punts on es realitzaven els tests (un a la plaça Cívica i l'altre a la Facultat de Biociències) s'han animat a fer-ho per "sortir de dubtes" sobre si tenen o han passat la malaltia, sobretot després del període de Setmana Santa, durant el qual s'han relaxat les restriccions.

A banda de la UAB, també estan fent cribratges massius el TecnoCampus de Mataró i la Universitat de Lleida. La iniciativa ha estat impulsada des del Departament de Salut, coordinada pel Servei Català de la Salut i Vigilància Epidemiològica, amb una operativa gestionada per l'Atenció Primària de la Metropolitana Nord de l'ICS, amb la col·laboració de les universitats.


Bateria estudiants

Venim per saber si hem tingut Covid-19. / Per saber si som asimptomàtics. / Després de Setmana Santa tothom ho hauria de fer. / Acabo de sortir de classe i he dit: "Endavant".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.