David Fernàndez: 'Amb l'Arcadi no hi havia cap distància entre les paraules i els fets'

El periodista i activista explica a Cugat Mèdia alguns dels moments que va viure amb el santcugatenc


  • Comparteix:

L'exdiputat, periodista i activista, David Fernàndez, ha explicat a Cugat Mèdia algunes de les vivències que va compartir amb Arcadi Oliveres, de qui va ser alumne a la universitat, primer, i company de lluites, després, durant gairebé trenta anys. El periodista ha deixat clar, d'entrada, que ell no és un exalumne de l'activista santcugatenc: 'D'ex, res! Jo soc alumne de l'Arcadi i ho seré sempre'. Fernàndez també ha lamentat la repressió que ha patit el seu discurs. 'La de l'Arcadi era una veritat incòmoda', ha dit, 'i poques vegades se'l convidava a explicar-la'. El funeral d'Oliveres és aquest divendres a l'Església dels Caputxins de Sarrià, en una cerimònia privada i íntima.

Compungit per aquesta pèrdua tan recent i "amb una sensació d'orfandat i d'irrepetibilitat", Fernàndez ha reconegut que no creu que pugui existir cap successor del pacifista, tot i que ha aclarit que "som molts petits Arcadis i Arcàdies que estem intentant no imitar-lo, perquè és impossible, però sí continuar el camí que amb tanta passió ens va obrir. L'Arcadi és de totes i de ningú".

Sobre la seva relació personal, l'exdiputat ha comentat que ha estat ininterrompuda i que ha tingut lloc "tant dins com fora de l'aula" i, especialment, en moviments socials i alternatius "d'aquells 90 tan convulsos marcats per la insubmissió, l'okupació o l'inici de l'ecologisme social".

L'exdiputat també ha descrit el seu amic com "una arma pacifista que combinava intel·ligència i bondat", per la qual cosa, segons el periodista, "no tenia enemics i mai no feria persones". També ha lloat de l'activista el fet que per a ell "la distància entre paraules i fets era zero. No hi havia cap abisme. El que deia, ho feia". En aquest sentit, Fernàndez ha posat de manifest, "fent valer la tasca més fonamental de l'Arcadi en el vessant antimilitarista", les mostres de condol per part del govern central "quan acaben d'aprovar els pressupostos més militaristes de la història i que han convertit l'Estat espanyol en la setena potencia exportadora d'armes".




David Fernandez

El gran aliat de l'Arcadi sempre ha sigut la realitat. Tots li donaven la raó de paraula, però no s'hi posaven, amb els fets. Per això també tanta gent s'ha fet seva l'Arcadi, perquè la distància entre les paraules i els fets era zero. No hi havia cap abisme. El que deia, ho feia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.