El Govern licita les obres de millora a la Rabassada entre Barcelona i Sant Cugat

El tram a millorar consta d'11,5 quilòmetres i es preveu que les obres s'iniciïn l'estiu vinent amb un pressupost de 900.000 euros


  • Comparteix:

Es farà una intervenció d'aquells talussos amb més risc d'esllavissades / Foto: Servei Català de Trànsit

Es farà una intervenció d'aquells talussos amb més risc d'esllavissades / Foto: Servei Català de Trànsit

El departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat els treballs per millorar la seguretat viària a la carretera BP-1417, la Rabassada, que connecta Barcelona i Sant Cugat. Amb un pressupost de 900.000 euros, es preveu que les obres comencin l'estiu vinent en un tram d'11,5 quilòmetres. Entre les principals mesures, hi ha la millora de la redistribució de la secció transversal amb un zebrat central i separador de fluxos fins a l'accés a la urbanització de Can Cortés, a les Planes. Des de l'entrada a aquesta urbanització fins a Sant Cugat, la línia de l'eix de la carretera passarà a ser contínua i al llarg dels 11,5 quilòmetres afectats es reforçaran el nombre de ressalts i la senyalització vertical en especial.

Així mateix, en un tram de tres quilòmetres on la carretera és més estreta està previst que s'incorporin diverses cunetes trepitjables d'1 metre d'amplada per ampliar la via. Els carrils centrals es pintaran de vermell i la visibilitat de les entrades i sortides d'alguns accessos també es milloraran. Es contempla també la intervenció d'aquells talussos amb més risc d'esllavissades per assegurar-los i la incorporació de senyals verticals, al llarg de tota la calçada, que indiquin que es tracta d'una via compartida amb ciclistes per millorar la seva seguretat.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.