El judici al jove santcugatenc detingut durant les protestes per la sentència de l'1-O serà dimecres vinent

L'Audiència de Barcelona ha arxivat la demanda per maltractaments que Guillem va presentar contra la Policia Nacional


  • Comparteix:

Moment de la detenció de Guillem / Foto: Twitter TV3

Moment de la detenció de Guillem / Foto: Twitter TV3

Guillem, el jove santcugatenc de la dessuadora taronja detingut a Via Laietana el 18 d'octubre de 2019 durant les protestes per la sentència de l'1-O, anirà a judici dimecres vinent, 14 d'abril. Està acusat de desordres públics i d'atemptat contra l'autoritat amb instrument perillós i la Fiscalia li demana un any de llibertat vigilada i 40 dies d'ordre d'allunyament de la comissaria de la Policia Nacional de Barcelona. Tot plegat ho ha donat a conèixer a través de les xarxes socials el seu grup de suport, que ha convocat una concentració per fer costat al santcugatenc i a tres menors més encausats el mateix dimecres, a dos quarts de dotze del matí, a la Ciutat de la Justícia.



Les imatges de la detenció d'en Guillem, menor d'edat en aquell moment, i de les càrregues policials a Via Laietana durant les protestes post-sentència de l'1 d'Octubre es van viralitzar a través de els xarxes socials i els mitjans de comunicació. El Grup de Suport Guillem Absolució defineix l'actuació policial de "desproporcionada i absolutament injustificada".

El novembre de 2019, els advocats del jove van presentar una querella contra vuit agents de la Policia Nacional, els que van poder identificar, per maltractaments. Un any després, el setembre de 2020, el jutge descartava investigar els agents i ara l'Audiència de Barcelona ha arxivat la demanda, tal com ha avançat elDiario.es i ha pogut confirmar Cugat Mèdia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.