Sant Cugat destinarà 600.000 euros del pressupost per incrementar la freqüència del servei d'autobús

L'Ajuntament treballa per implantar un nou 'park and ride' a Can Mates, a prop de Boehringer Ingelheim


  • Comparteix:

Sant Cugat destinarà una partida de 600.000 euros del pressupost del 2021 per millorar la freqüència del bus i oferir, per tant, un millor servei de transport públic. Tot plegat s'encaixa amb la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a la ciutat, juntament amb l'ampliació de la xarxa de carrils bici. Tot això hauria de permetre a les persones amb vehicles més contaminants que no podran circular per Sant Cugat poder-s'hi desplaçar sense problemes i d'una forma més sostenible. Així ho ha explicat l'alcaldessa, Mireia Ingla, al programa 'Línia directa' de Cugat Mèdia.

També ha aclarit que els cotxes sense distintiu sí que podran estacionar a la ZBE, ja que les restriccions només afecten la circulació d'aquests vehicles i ha assegurat que es preveuen excepcions, per exemple, per a persones amb mobilitat reduïda i que es concediran permisos excepcionals per dur a terme activitats essencials o imprescindibles.

D'altra banda, Ingla també ha explicat que treballen per implantar un nou 'park and ride', en concret a la zona de Can Mates i la seu de Boehringer Ingelheim. A més, els horaris en què poden circular els vehicles més contaminants varien segons si el dia és laborable o festiu, però no tenen en compte altres variables com, per exemple, si és el mes d'agost.

Finalment, l'alcaldessa ha recordat també que encara que Sant Cugat hagi estat la primera ciutat, després de Barcelona, en aplicar la ZBE, aquesta és una normativa que aviat serà obligatòria a totes les ciutats grans del país per fer front a l'emergència climàtica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.