Sant Cugat acomiada Arcadi Oliveres amb un llibre perquè el seu llegat 'perduri per sempre'

L'Ajuntament i la Unipau han posat a disposició de la ciutadania un llibre de condol perquè tothom qui vulgui escrigui unes paraules a l'activista


Temes relacionats

El llibre de condol per la mort d'Arcadi Oliveres estarà a disposició de la ciutadania la setmana que ve a l'ajuntament ( 9/abr/21)

Mor Arcadi Oliveres, santcugatenc internacional i activista per la pau ( 6/abr/21)

La societat civil posa en relleu el 'llegat' d'Arcadi Oliveres ( 6/abr/21)

El fons personal d'Arcadi Oliveres ingressa a l'Arxiu Nacional de Catalunya ( 1/mar/21)


  • Comparteix:

Sant Cugat s'acomiadarà d'Arcadi Oliveres, que va morir la setmana passada, amb un llibre de condol al qual ja té accés tota la ciutadania i que permetrà concentrar els missatges d'agraïment i d'admiració cap a l'activista. Un homenatge impulsat per l'Ajuntament i per la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) per reconèixer el llegat i la tasca d'Oliveres.

La iniciativa s'ha estrenat aquest dilluns en un acte amb aforament limitat al consistori, que ha reunit membres de la Unipau, familiars i amics de l'activista, a més de representants polítics. La seva dona, Janine Künzi, ha posat en valor l'acompanyament que ha rebut Oliveres per fer arribar el seu missatge i "canviar el món", amb petits actes de la vida quotidiana. La directora de la Unipau, Neus Sotomayor, ha agraït poder compartir el projecte i la vida amb l'economista i ha demanat als representants polítics que han assistit que tinguin en compte la justícia social i l'economia solidària que defensava Oliveres.

De la seva banda, l'alcaldessa, Mireia Ingla, també ha agraït les facilitats de la família, a més de la tasca d'Oliveres, i de la Unipau. El llibre estarà durant una setmana al vestíbul del consistori i hi podrà escriure tothom qui vulgui. Després s'entregarà a la Unipau, que el mantindrà fins al Curs d'Estiu, i finalment se cedirà a l'Arxiu Nacional de Catalunya, que ja disposa del fons documental d'Oliveres. Tot plegat perquè perduri el llegat de justícia social i economia solidària que va fomentar durant tota la seva vida Arcadi Oliveres.






Janine Künzi

Ell ha fet molt, però sense l'acompanyament de tota la gent, ell hauria pogut fer poca cosa. Necessitem a tothom. Ens hem de posar tots d'acord per anar canviant el món.

Mireia Ingla

Hem viscut moments intensos aquests dies, cadascú a la nostra manera. Deixar constància aquí per escrit és una bona manera d'acomiadar-se que perdurarà per sempre.

Neus Sotomayor

Agrair a la vida que m'hagi donat la oportunitat el projecte de la Unipau amb l'Arcadi, compartir i rebre tants aprenentatges i compartir també una amistat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.