Podem Sant Cugat demana fer fixos els treballadors amb abús de temporalitat

El Cercle municipal busca suport dels grups amb representació per presentar la moció al ple


  • Comparteix:

Concentració dels interins a les portes de l'ajuntament, el passat mes de febrer / Foto: Cugat Mèdia

Concentració dels interins a les portes de l'ajuntament, el passat mes de febrer / Foto: Cugat Mèdia

El Cercle de Podem Sant Cugat té una proposta de moció al ple municipal per demanar la conversió en personal fix dels treballadors interins i temporals. A l'Ajuntament de Sant Cugat, l'alta temporalitat afecta el 60% de la plantilla, el que representa, segons el col·lectiu d'interins, unes 400 persones. A tot l'Estat espanyol s'estima que aquesta situació afecta uns 900.000 treballadors de les administracions públiques.

Aquest fet, que vulnera la directiva europea sobre el treball de durada determinada, ha empès al personal interí del consistori a manifestar-se diverses vegades per aconseguir una millora de les seves condicions laborals i un contracte fix.

Per tot això, a la moció redactada per Podem, el ple es comprometria a elaborar un informe per identificar els contractes en abús de temporalitat en la plantilla municipal i a suspendre les convocatòries per cobrir aquestes places. A més, s'hauria de sol·licitar al govern central una iniciativa legislativa per regular aquest tipus de contractes i afavorir la conversió de les relacions temporals abusives en relacions fixes.

Segons ha explicat el portaveu del grup municipal, Amèrico Ologaray, des de Podem s'ha enviat un escrit juntament amb la moció a l'alcaldessa i als portaveus dels grups amb representació a l'Ajuntament per tal que l'estudiïn i la portin al ple, ja que ells no en tenen i, per tant, no poden fer-ho.


Amèrico Ologaray

Són persones que porten més de quinze anys amb una relació contractual temporal precària de llarga duració. I aquest tipus de contractació ha sigut declarada abusiva pel Tribunal de la Unió Europea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.