La dansa, un benefici directe per al desenvolupament corporal en l'edat infantil

L'Escola de Dansa Laura Esteve i General Giap afirmen que ballar, no només activa el cos, també les emocions


  • Comparteix:

Un grup de nenes en una classe de l'escola de ball General Giap / Foto: Cedida

Un grup de nenes en una classe de l'escola de ball General Giap / Foto: Cedida

Treballar la psicomotricitat en l'edat infantil i de creixement és una tasca molt necessària. A més, pot aportar beneficis per al desenvolupament corporal i permet allunyar-se de la rigidesa, de cara a l'edat més adulta. Hi ha múltiples formes i activitats per treballar la psicomotricitat o el cos amb els més menuts. Una d'aquestes, és ballar.

"La dansa no només aporta treball corporal, sinó que també ofereix una part artística i, això també és interessant de cara a l'actitud que adoptem amb el cos", explica una mestra del centre de dansa Laura Esteve, Sònia Romà. Opinió que també comparteix, la directora de General Giap, Nekane Morera: "amb la dansa treballem, no només el cos, també les emocions".

Escola de Dansa Laura Esteve
Unes noies de l'Escola de Dansa Laura Esteve preparant-se per a una classe / Foto: Escola de Dansa Laura Esteve


General Giap
Un grup de nens i nenes ballant / Foto: General Giap


Tot i això, dins el món del ball, hi ha diferents tipologies i gèneres. Per una banda, a l'Escola Laura Esteve s'ofereix classes de dansa clàssica i contemporània des dels quatre anys. D'altra banda, a General Giap s'imparteixen classes de dansa urbana a partir dels set anys. La diferència d'edats i d'estils, es veu reflectida directament en la manera de treballar el cos. No es treballa seguint la mateixa metodologia.

"Dins la dansa clàssica el que fem, primer, amb els més menuts, és introduir el saber estar i el comportament corporal, l'atenció o presentació a classe", explica Sònia Romà. La mestra del centre afegeix que és important aquest primer pas, de cara a preparar el cos per a la posterior introducció dels elements bàsics de la dansa clàssica. Com al Centre de Dansa Laura Esteve treballen amb infants molt menuts, Romà comenta que és important que la corporalitat es treballi a poc a poc i que es vagi amb compte a l'hora d'introduir els elements específics, "són uns cossos molt tous, poden patir malformacions i agafar mals hàbits". Així doncs, expressa la importància de respectar la consciència corporal i la memòria muscular del cos. A General Giap, en canvi, com comencen a treballar amb infants més grans, de set anys, la tasca del treball corporal és una mica més fàcil, "el cos ja està més format i es poden introduir de manera més directa el que són les bases de la dansa urbana". Morera explica que preparen el cos amb exercicis als quals anomenen "caminates", recorren tota la sala treballant diferents postures bàsiques de la dansa urbana.

Escola de Dansa Laura Esteve
L'Escola Laura Esteve ofereix classes de dansa clàssica i contemporània des dels quatre anys / Foto: Escola de Dansa Laura Esteve


General Giap
A General Giap comencen a treballar amb infants a partir de set anys, / Foto: General Giap


Els beneficis corporals que aporta ballar en edats infantils, són nombrosos. Tant Sònia Romà com Nekane Morera estan d'acord: flexibilitat, resistència i força són les característiques més treballades, entre d'altres. "Amb la dansa definim el cos i el tornem menys rígid", apunta Romà. Aquest benefici que ofereix el ball, es veu reflectit més endavant, quan s'arriba a edats més adultes. "Si des de ben petit es reben classes de corporalitat, o es treballa el cos amb la dansa, quan s'és més adult es nota", explica Morera.


Sònia Romà

La dansa és un art, llavors aquí implica moltes coses. Implica que hi ha un esforç físic i un entrenament, però per altra banda, hi ha tota la part artística, la part creativa, expressiva...que això amb una gimnàstica no ho tens.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.