Sant Cugat commemora el 90è aniversari de Segona República amb un homenatge a l'alcalde Codó

La plaça de Barcelona acollirà una exposició sobre la figura del batlle del període republicà


  • Comparteix:

L'alcalde Codó, fent espardenyes / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'alcalde Codó, fent espardenyes / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat se suma als actes de commemoració del 90è aniversari de la proclamació de la Segona República i ho farà amb un homenatge a l'alcalde Roc Codó, que va ocupar el càrrec entre 1931 i 1934. Serà amb una trobada a la plaça de Barcelona aquest dimecres, 14 d'abril, a les set de la tarda i que es podrà seguir a través de Cugat Mèdia i del canal de Youtube de l'Ajuntament. Qui vulgui assistir-hi -tot i que l'aforament és especialment limitat a causa de la pandèmia- pot reservar entrades en aquest enllaç.

L'acte durarà una hora i comptarà amb la col·laboració de l'escola Joan Maragall, que ofereix el programa 'Camins de memòria', i el grup Som Veïnes, amb 'Les places de la memòria'. Ambdues propostes estan dedicades a l'alcalde Codó. També intervindrà el músic i net de l'alcalde, el músic Pere Codó, així com els Tallers de Teatre Sílvia Servan i l'historiador local José Fernando Mota.

L'homenatge anirà més enllà: el mateix dimecres s'inaugurarà l'exposició 'Roc Codó: l'home compromès', que es podrà veure a la mateixa plaça de Barcelona fins al 28 d'abril. Es tracta d'una mostra produïda per la regidoria de Memòria Històrica amb imatges cedides per la família de Codó, l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) i l'Arxiu Municipal, així com d'altres cedides per altres col·lectius i entitats.

Per complementar tot plegat, l'historiador santcugatenc Josep Maria Figueres oferirà la xerrada 'Companys a Sant Cugat'. Serà una ponència que tindrà lloc el 26 d'abril a les set de la tarda al Museu de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.