Es manté el confinament comarcal com a mínim una setmana més

El Procicat seguirà estudiant altres fórmules de confinament territorial, però de moment s'allarga durant set dies el comarcal


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un control dels Mossos per complir les restriccions de mobilitat / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'un control dels Mossos per complir les restriccions de mobilitat / Foto: ACN

El Govern ha decidit mantenir el confinament comarcal a partir d'aquest dilluns i durant una setmana més. Tot i que hi ha hagut debat sobre si obrir el confinament per vegueries o regions sanitàries, finalment s'ha decidit optar per mantenir les restriccions actuals i se seguiran estudiant les dades epidemiològiques en els propers dies.

Els epidemiòlegs, tot i així, esperen que la velocitat de propagació del virus comenci a baixar a partir del cap de setmana, un cop s'ha constatat que la Setmana Santa no ha portat una acceleració de contagis de coronavirus a Catalunya, segons un estudi del grup de recerca BIOCOMSC, de la UPC. La pressió a les UCI, però, amb més de 500 pacients de Covid-19 crítics, ha comportat la decisió de mantenir, de moment, el gruix de les restriccions a partir de dilluns.

Reobertura
El Govern preveu posar en marxa la reobertura a partir del 26 d'abril si els indicadors acompanyen. El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha defensat la "pròrroga" de 7 dies del confinament comarcal per consolidar l'estabilització de les dades epidemiològiques i de la pressió assistencial i, fins i tot, per arribar a una situació de regressió als hospitals. "Aquests set dies els necessitem", ha dit Ramentol, que ha recalcat que no es poden plantejar processos d'obertura fins que no es constati "de manera fefaent" que s'ha sobrepassat el pic de contagis i de pressió assistencial. Sí que ha constatat que no hi ha hagut una explosió de casos per Setmana Santa, però ha apuntat que els centres sanitaris han hagut de fer desprogramacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.