Un brot de legionel·losi afecta tres santcugatencs

Els tres malalts van haver de ser hospitalitzats, però ja han estat donats d'alta


  • Comparteix:

Detall d'una ambulància / Foto: Localpres

Detall d'una ambulància / Foto: Localpres

Un dels tres brots de legionel·losi que Salut Pública està investigant al Vallès Occidental s'ha detectat a Sant Cugat. Els malalts santcugatencs, que havien iniciat els símptomes el 30 de març, eren dos homes i una dona d'entre 69 i 87 anys. Tots tres van requerir hospitalització, però ja han estat donats d'alta. Des del moment de la detecció del primer brot s'ha iniciat una investigació epidemiològica i una d'ambiental per delimitar on s'ha produït el contagi. Per ara, tots els resultats disponibles són negatius.

A banda del santcugatenc, s'han detectat dos brots més a la comarca, un a Castellbisbal, amb cinc malalts, i un altre a Rubí, amb cinc malalts més. A més, des de l'àrea de Salut s'adverteix que no es pot descartar que apareguin més afectats durant els pròxims dies. Com a mesura preventiva, s'ha ordenat la neteja i desinfecció de tots els circuits implicats en la investigació i s'ha reforçat la vigilància epidemiològica i la investigació ambiental. També s'ha informat a tots els hospitals de la zona.

La legionel·losi és una malaltia infecciosa causada per un bacteri amb una simptomatologia molt semblant a la de la grip. Tot i això, és important remarcar que no es transmet d'una persona a una altra, sinó que es contagia per inhalació d'aigua polvoritzada o aerosols. L'aigua d'abastament públic es pot beure sense cap perill. Les persones fumadores, les que pateixen malalties cròniques que afecten el sistema immunitari i les d'edat avançada són les que tenen més risc de contagiar-se.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.