Què passa amb les peces de roba que m'emprovo a les botigues?

Els comerços de Sant Cugat vaporitzen cada peça i desinfecten els vestuaris després de cada ús


  • Comparteix:

La Covid-19 també ha fet canviar els hàbits a l'hora d'anar a comprar roba. Amb la reobertura dels comerços després del confinament domiciliari, la inseguretat i la por a contagiar-se va provocar que molta gent preferís no emprovar-se la roba a les botigues. Un comportament que, gràcies a les mesures higièniques adoptades pels professionals del sector, s'ha destensat. Quins són aquests processos que segueixen per garantir la seguretat de la seva clientela? Cugat Mèdia s'ha endinsat en alguns comerços de roba de Sant Cugat per descobrir-ho.

Cada botiga utilitza els seus mètodes, però gairebé totes treballen en la mateixa línia per protegir els seus clients. La dependenta de Blue velvet, Paula Pujol, detalla que desinfecten les peces de roba després de cada ús amb un vaporitzador abans de tornar-les a posar a la venda. D'altra banda, després que la clienta surti de l'emprovador, aquests són ruixats amb esprai higienitzant. A més, la botiga també se centra en la neteja d'espais comuns i els desinfecten amb profunditat abans de l'obertura i al tancament.

Al Blue Moon, les peces de roba desinfectades es deixen 48 hores en quarantena / Foto: Cugat Mèdia
Al Blue Moon, les peces de roba desinfectades es deixen 48 hores en quarantena / Foto: Cugat Mèdia

La propietària de la botiga Blue Moon, Bea Martínez, està convençuda que estan treballant de manera "correcta", tot i que al principi se sentien amb "la responsabilitat" de demostrar als clients que "no hi ha risc" en emprovar-se la roba. Fent una mirada enrere, la botiguera assegura que "ho han aconseguit". Ara, remarca, "la gent està més tranquil·la" i se sent "més segura", ja que s'ha demostrat que la roba "no contagia" i, tot plegat, fa que tant els treballadors com els clients estiguin "menys tensos".

Els nous mètodes de desinfecció, tot i que ja s'apliquen des de fa mesos, també suposen un plus de feina per a les botigues. Així tot, tant la Paula com la Bea, remarquen que "ja s'han acostumat" a aquesta nova manera de treballar.






Paula Pujol

Agafem la peça de roba i la desinfectem amb la planxa a vapor abans de tornar-la a posar a la venda. D'altra banda, després que la clienta surti del vestidor, desinfectem la zona perquè és un espai comú amb gel desinfectant.

Bea Martínez

Crec que la gent està més tranquil·la. Sí que és veritat que hi ha gent que és més aprensiva i prefereix emprovar-s'ho a casa, però en general la gent se sent més segura perquè s'ha demostrat que algunes coses que semblava que contagiaven, no contagien. Estem menys tensos, i els clients també.

Bea Martínez

Ens dona una mica de feina, sobretot quan hi ha acumulació de gent a la botiga perquè els emprovadors estan plens i la gent va traient roba i et quedes amb l'estoc descolocat. Però ja ens hem acostumat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.