Un ball al pavelló municipal, principal novetat del Carnestoltes d'enguany a Sant Cugat


  • Comparteix:

Profeslo ha organitzat activitats per a petits i grans durant tot el cap de setmana

Profeslo ha organitzat activitats per a petits i grans durant tot el cap de setmana

Un concurs de comparses, una rua per als més petits i un ball al pavelló municipal són les principals activitats del Carnestoltes d'enguany, que se celebra aquest cap de setmana. La promotora de festes locals Profeslo ha fet una crida a la participació dels santcugatencs, en una edició que espera superar les 1.500 persones que es van sumar a la festa l'any passat.

La principal novetat d'aquest any és el Ball de Carnestoltes, que se celebrarà aquest dissabte a la nit, per primera vegada al pavelló municipal i no a la plaça de Barcelona, com en edicions anteriors. L'entrada costarà 5 euros, amb consumició inclosa, però tots aquells que formin part d'una comparsa i que s'hagin inscrit al concurs podran entrar de franc.

La programació inclou, a més, una cercavila amb ball de gitanes, dissabte al migdia, i un cercatasques al vespre. Diumenge serà el torn per als més petits, que podran lluir les seves disfresses durant la cercavila infantil que sortirà de la plaça de Sant Francesc i que acabarà a la plaça d'Octavià amb l'animació de Lluís Pinyot i la Tremenda Banda.

Un dels membres de Profeslo, Quim Pla, explica les principals novetats del Carnestoltes d'enguany.

Quim Pla

Les dues novetats són la passejada-concurs de comparses prèvia al cercatasques, i l'altra novetat important és que el ball el podrem fer al pavelló.


Des de Profeslo, a més, s'han mostrat satisfets pel pressupost que enguany ha destinat l'Ajuntament a aquesta festa, i sobretot per la cessió d'un espai municipal cobert per acollir el ball.

Des de l'Ajuntament, la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha volgut remarcar la tasca feta des de fa 3 anys per Profeslo al capdavant d'aquesta festa ja que, segons ha dit, han recuperat l'esperit més tradicional del Carnestoltes. Solé ha afegit que l'Ajuntament també ha fet un esforç amb la cessió del pavelló i amb un pressupost de 14.000 euros.

Àngels Solé

Ells han estat capaços de recuperar aquelles tradicions, aquelles activitats que fan del carnestoltes una festa de cultura popular i tradicional.


Com ja és habitual, totes les persones que vulguin poden participar al concurs de comparses. Les inscripcions estaran obertes a la Casa de Cultura fins mitja hora abans de l'inici de la cercavila.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.