El CPA busca comprador per a la seva seu

L'entitat ha proposat a l'Ajuntament comprar l'edifici com a solució a la situació financera i el govern ho està estudiant


  • Comparteix:

Edifici de la seu del CPA / Foto: Cugat Mèdia

Edifici de la seu del CPA / Foto: Cugat Mèdia

El Centro Popular Andaluz (CPA) vol vendre la seva seu al passeig de Francesc Macià. L'entitat busca així solucionar la situació econòmica que viu i que la pandèmia ha empitjorat. El president del CPA, Miquel Jiménez, ha explicat a Cugat Mèdia que han ofert aquesta opció a l'Ajuntament, amb el qual l'entitat té encara un deute d'uns 130.000 euros.

Com avançava el 'Tot Sant Cugat' i ha pogut confirmar Cugat Mèdia, l'entitat va presentar una instància al consistori per a la compra de l'edifici, una opció que des de l'Ajuntament s'està valorant.

Segons fonts municipals, s'està estudiant tant el cost d'aquesta compra com la necessitat d'absorbir aquest equipament. De fet, en la seva resposta a la instància de l'entitat, a la qual ha tingut accés Cugat Mèdia, l'equip de govern assegura que ja s'han sol·licitat informes sobre la valoració econòmica de l'edifici, sobre la idoneïtat de l'adquisició per augmentar la xarxa d'equipaments culturals municipals i d'impacte sobre l'estabilitat financera i de tresoreria de l'Ajuntament.

En cas de formalitzar-se la compra municipal, el CPA solucionaria una situació econòmica que vol revertir abans que es faci més greu. El president del CPA ha explicat que la pandèmia ha fet aflorar una situació que arrossega l'entitat des de fa temps. I és que el cost de manteniment de l'edifici és massa elevat per a la dimensió de l'entitat. Això se suma a la disminució de les activitats, els ingressos i les subvencions com a conseqüència de la crisi sanitària. De mitjana, el CPA ha deixat d'ingressar uns 2.000 euros mensuals, mentre que ha de fer front a importants despeses fixes derivades de l'edifici.

Tot plegat fa augmentar els números negatius dels comptes, ja tocats per un deute pendent amb l'Ajuntament de 130.000 euros. És per això que Jiménez veu en el traspàs municipal la millor opció per a l'edifici, que, a més, obre la porta a la possibilitat de quedar-s'hi d'alguna manera.

De moment, el CPA ha rebut ja una oferta d'un privat per a la compra de l'edifici -que l'entitat té taxat en 1,5 milions d'euros- d'uns 800.000 euros.

L'origen de l'edifici i del deute amb l'Ajuntament
La construcció de la seu actual és fruit d'un acord amb Promusa pel qual es feia una permuta entre el local que llavors tenia l'entitat al carrer de la Creu -on es va construir habitatge públic- i l'espai al passeig de Francesc Macià. Aquesta operació va generar un deute amb Promusa de 197.000 euros en concepte de l'IVA i les plusvàlues que havia d'assumir el CPA. La situació en aquell moment també va obligar el consistori a intervenir amb un conveni pel qual absorbia el deute a canvi que l'entitat obrís l'ús de la sala de teatre a la ciutat fins al 2026.




Miquel Jiménez

Nosaltres ho hem ofert l'Ajuntament perquè creiem que és el que més interessa a la ciutat. També ha arribat una oferta d'un particular de 800.000 euros.

Miquel Jiménez

No estem fent lloguers de sales, el ball en condicions... estem perdent una mitjana d'uns 2.000 euros mensuals. Quan t'arriba un IBI o una avaria anem a negatiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.