Sense límits en la mobilitat dins de Catalunya des d'aquest dilluns

Tornen les classes presencials als estudis postobligatoris i es flexibilitzen restriccions per al comerç, l'esport i els espais lúdics


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

El confinament comarcal s'aixecarà a partir d'aquest dilluns, quan s'obrirà la mobilitat per tot Catalunya sense limitacions territorials. Així ho ha confirmat aquest dijous el Govern, que també ha concretat, després de la reunió del Procicat, que tornen les classes presencials als estudis postobligatoris -batxillerat i cicles formatius- i que la restauració dels centres comercials, fins ara tancada, pot tornar a obrir portes en les mateixes condicions que la resta del sector. Es flexibilitza també l'aforament de les activitats esportives i actes religiosos, que passen del 30 al 50%. També s'aixequen les limitacions de superfície per al comerç i es permet la reobertura dels espais infantils lúdics amb el 30% d'aforament, però sense servei de restauració. Aquestes mesures estaran vigents, com a mínim, fins al 3 de maig.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que la situació "estable" de l'epidèmia, tot i que les UCI es troben per sobre del llindar dels 500 pacients, permet certa flexibilització de les mesures anti-Covid. Això sí, ha concretat, amb prudència i poc a poc.

Les principals mesures que s'han flexibilitzat són:
  • S'aixeca el confinament comarcal i es permet la mobilitat per tot Catalunya.

  • Es reprenen les classes presencials a Batxillerat i Cicles Formatius.

  • Bars i restaurants dels centres comercials poden reobrir amb les mateixes condicions que la resta de la restauració.

  • L'aforament a les activitats esportives i els actes religiosos passa del 30 al 50%.

  • Es manté l'aforament del 30% al comerç, però sense limitacions de metres quadrats.

  • Reobren els espais lúdics infantils amb un aforament del 30%, però sense el servei de restauració.


  • Cribatges amb automostres
    Salut inicia a partir de dilluns 26 d'abril una nova estratègia contra la Covid-19. Es tracta de fer cribratges poblacionals, però amb kits d'automostra i de forma periòdica. Va dirigit als ciutadans menors de 70 anys. Els ciutadans que ho vulguin podran demanar cita al seu CAP, donar-se d'alta en un aplicatiu, recollir el kit d'automostra sense visitar-se amb metge ni infermera, anar a casa seva, prendre's la mostra i retornar-la al CAP. Quinze dies més tard podran repetir l'anàlisi.

    D'aquesta manera, tot i una certa estabilització de casos, es volen controlar focus locals, aprofitant la capacitat d'analitzar unes 15.000 PCR diàries que tenen els quatre laboratoris de referència de Catalunya.

    De moment, el departament de Salut ha comunicat que començarà per comarques de Girona, Lleida i la Catalunya central.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.