L'EMD de Valldoreix pateix una ciberestafa i li manlleven 43.000 euros

L'administració descentralitzada engega una auditoria per detectar vulnerabilitat i reforçar la seguretat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la Casa de la Vila de Valldoreix / Foto: EMD

Imatge d'arxiu de la Casa de la Vila de Valldoreix / Foto: EMD

L'EMD de Valldoreix ha estat víctima d'una ciberestafa. Els fets van tenir lloc fa un parell de setmanes, quan l'administració descentralitzada va rebre un correu electrònic per part dels presumptes estafadors, que es feien passar per una empresa proveïdora que assegurava que no havia rebut el pagament d'unes factures i explicava que s'havia canviat el número de compte. En concret, es van estafar tres pagaments per un import total de 43.000 euros. Poc després de caure en la trampa, l'empresa proveïdora autèntica va alertar que no havia cobrat els diners que li pertocaven.

Tot plegat ho ha donat a conèixer aquest dijous el vocal de Noves Tecnologies, Bernat Gisbert, a la junta de veïns. Ell mateix ha explicat que els fets s'han denunciat als Mossos d'Esquadra i també a l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i a l'espanyola.

Per combatre situacions similars, el govern valldoreixenc ja ha pres mesures. D'entrada, ha fet sessions formatives en ciberseguretat als treballadors de l'EMD i també se'n faran als representants polítics. A més, ha posat en marxa una auditoria que durant dos mesos pretén detectar vulnerabilitats per tal de reforçar la seguretat en aquest àmbit. Aquesta acció té un cost d'uns 3.000 euros.

Per la seva banda, la vocal d'Economia, Elena Degollada, ha subratllat que la responsabilitat d'haver caigut en aquesta estafa "no és de qui ha fet el pagament".


Bernat Gisbert

Uns estafadors es van fer passar per una empresa proveïdora, dient que no havien cobrat unes factures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.