La sequera obliga a avançar un mes la campanya de prevenció d'incendis forestals


  • Comparteix:

L'Ajuntament ja ha iniciat les converses amb el parc de Bombers de Snt Cugat-Rubí per demanar a la Generalitat que s'incrementi la vigilància a Can Ribes, més enllà de l'estiu

L'Ajuntament ja ha iniciat les converses amb el parc de Bombers de Snt Cugat-Rubí per demanar a la Generalitat que s'incrementi la vigilància a Can Ribes, més enllà de l'estiu

La sequera que pateix Catalunya ha provocat que enguany s'hagi avançat un mes la campanya de prevenció d'incendis forestals. Des de l'àrea de medi ambient del consistori s'han difós una sèrie de recomanacions entre les que destaquen evitar fer foc al bosc o a menys de 500 metres de distància i mantenir la vegetació dels jardins en bon estat.

Des del novembre passat s'han registrat a la nostra ciutat 56 litres/m2, una xifra molt inferior als 176 de la mitjana dels últims 35 anys. És per això que l'àrea de medi ambient de l'Ajuntament ha decidit, tal i com ha fet també la Generalitat, avançar un mes la campanya de prevenció d'incendis forestals que havia de començar el 15 de març.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha assenyalat que el fet que Sant Cugat sigui un municipi amb molta superfície forestal fa que s'hagi d'estar molt alerta, no només des de l'administració sinó també els ciutadans. És per això que es recorden les mesures de prevenció a seguir per evitar possibles incendis.

Eduard Pomar

Sant Cugat és un municipi forestal i per això hem cregut important recordar un seguit de mesures que cal tenir en compte


No fer fosc al bosc, mantenir els jardins en bon estat i evitar cremar brossa en parcel·les privades són algunes de les recomanacions que l'Ajuntament ha difós. I és que data d'avui el risc d'incendis és moderat tot i que al febrer acostuma a ser baix. A més, els incendis produïts en els darrers dies han fet que els sistemes de prevenció s'activin més aviat tot i que l'estiu passat el territori cremat al nostre municipi no va arribar ni a una hectàrea.

Eduard Pomar

Aquest estiu hi va haver pocs incendis però hem de tenir en compte que els últims dies hi ha hagut incendis importants a Catalunya


D'altra banda, el tinent d'alcalde de Medi Ambient ha explicat que ja han tingut una primera conversa amb el cap del parc de bombers de Sant Cugat-Rubí amb l'objectiu de fer una proposta a la Generalitat perquè s'incrementi la vigilància al parc de Can Ribes. D'aquesta manera, es vol garantir la correcta cobertura de la zona de Collserola, després que Bombers de Barcelona hagi tancat el parc que tenien a Vallvidrera.

La proposta s'ha de consensuar també amb el Consorci del Parc de Collserola i després es farà arribar al govern català, que és qui té les competències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.