Correus desmenteix que hi hagi una bretxa al seu sistema de seguretat

CCOO i UGT asseguraven que s'ha produït un "relaxament" en la seguretat


  • Comparteix:

Imatge del sobre que ha rebut la ministra Reyes Maroto / Foto: ACN

Imatge del sobre que ha rebut la ministra Reyes Maroto / Foto: ACN

Correus desmenteix 'rotundament' que hi hagi una desactualització dels protocols de seguretat, tal com es queixen CCOO i UGT arran de les cartes amb amenaces que han arribat a dos ministres, al líder de Podem i a la directora de la Guàrdia Civil. Els sindicats asseguren, tal com informa l'Agència Catalana de Notícies (ACN), que aquests mecanismes no es revisen des de 2009, però des de la companyia asseguren a Cugat Mèdia que 'el 100% dels enviaments considerats de risc passen pels nostres escàners' i que, per tant, 'al sistema de seguretat de Correus no hi ha cap bretxa'. És més, subratllen que 'els projectils van quedar registrats als sistemes'. Davant de la situació, la companyia postal ha reforçat la seguretat i ha elevat el nivell d'alerta en totes les operacions.

Per la seva banda, CCOO i UGT asseguren que la direcció de Correus va admetre en una reunió celebrada aquest dimarts que "només un 4%" dels paquets són escanejats, ja que el 2019 es van "relaxar" els protocols, "eliminant l'obligatorietat de pas pels escàners dels enviaments inferiors a 100 grams". Cada bala del calibre 7,62 x 51 mil·límetres -com les que van ser enviades a Pablo Iglesias- pesa uns 24,5 grams. Els dos sindicats consideren "inadmissible" que l'empresa reconegui aquest fet i que, tenint coneixement d'aquestes dades "intentin inculpar" un treballador d'una subcontracta per "evitar assumir responsabilitats que sense cap dubte els corresponen".

Davant d'aquesta situació, les dues formacions reclamen "més inversió en seguretat i menys en comunicació i màrqueting". CCOO i UGT veuen "increïble" que la despesa en ambdós departaments "sigui pràcticament idèntica", 47 milions d'euros anuals per a seguretat i 40 per a publicitat i màrqueting.

Per tot plegat, els dos sindicat continuen exigint una auditoria per depurar responsabilitats "a tots els nivells" i no utilitzar el treballador "com a cap de turc", ja que, després de la reunió, "la bretxa de seguretat és patent".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.