Sant Cugat crema la violència masclista

Més d'un centenar de persones es concentra a Sant Cugat com a reacció al cas d'un abús sexual a una menor al gimnàs municipal


  • Comparteix:

Més d'un centenar de persones s'ha concentrat a la plaça de la Vila com a protesta pel cas d'un abús sexual a una menor al gimnàs municipal. Convocada per Hora Bruixa i sota el lema 'Si toquen una, responem juntes', l'acció ha posat el focus en el fet que les situacions de violència masclista es produeixen arreu, també a Sant Cugat, ja que es tracta de quelcom 'estructural'. De manera simbòlica, la trobada ha acabat amb la crema d'un ninot de paper, sota la proclama de calar foc a 'les agressions i opressions patriarcals que patim les dones'.

A la protesta hi ha assistit la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, que ha confirmat que "de ben segur" l'Ajuntament es presentarà com a acusació particular del cas per obtenir més informació al respecte. Tot i això, ha subratllat que la preocupació principal del govern és "la protecció i l'acompanyament a la persona agredida", fet pel qual està actuant amb "prudència". Gibert també ha expressat la voluntat de l'executiu de seguir els passos que faci l'empresa gestora del gimnàs municipal, Eurofitness.

La tinenta d'alcaldia ha recordat, a més, que des de l'Ajuntament s'aprovarà properament un protocol contra les violències masclistes i que s'han reforçat els serveis municipals d'atenció i informació a la dona, així com el d'assessorament jurídic i psicològic.




Núria Gibert

Volem tenir tota la informació, protegir una persona menor d'edat. Gairebé segur que ens presentarem com a acusació particular.

Anna Sala

No és un fet aïllat. A Sant Cugat, que és una ciutat que ens pinten com molt tranquil·la, també passa. És quelcom estructural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.